24 Μαΐ 2013

Ατομικές συμβάσεις με βάση τη MLC 2006

- ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2014
Τη βάση για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας στην ελληνική ναυτιλία, όταν αυτές εφαρμοσθούν, θα αποτελέσει η ΜLC 2006, η οποία κυρώθηκε τελευταία και από την Ελλάδα. H MLC για τα υπό ελληνική σημαία πλοία θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Διεθνές σεμινάριο για την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας 2006 του ILO, διοργανώνει στις 30 και 31 Μαΐου στην Αθήνα το Ίδρυμα Τσάκος. Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Ευθύμιος Μητρόπουλος, χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι ήδη η σύμβαση έχει κυρωθεί από 39 χώρες, ενώ το σεμινάριο αποσκοπεί να εξηγήσει τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την εφαρμογή της και ενδιαφέρουν τα κράτη σημαίας, τα λιμάνια, τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους ναυτικούς.
 
Συνθήκες εργασίας
 
Η MLC θα ρυθμίσει τις συνθήκες εργασίας και ζωής των ναυτικών στα πλοία, τις υποχρεώσεις των ναυτιλιακών εταιρειών σε σχέση με τις συμβάσεις εργασίας των ναυτικών, τις υποχρεώσεις των πρακτορείων ναυτολόγησης, τις ώρες εργασίας - ανάπαυσης, θέματα ασφάλειας - υγείας, θέματα ενδιαίτησης των πληρωμάτων και τροφοδοσίας καθώς και ζητήματα welfare (ευημερίας).