28 Μαΐ 2013

ΠΝΟ: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική επιστράτευση



H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
 
"Η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο επαίσχυντο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 και ώρα 19.00 στην Πλατεία Συντάγματος και καλεί τους ναυτεργάτες να δώσουν βροντερό παρόν.


Οι ναυτεργάτες ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας μαζί με τους συναδέλφους της ΟΛΜΕ και τους Εργαζόμενους στο Μετρό οι οποίοι και αυτοίπαραμένουν επιστρατευμένοι, ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο και ντροπιαστικό για το δημοκρατικό μας πολίτευμα μέτρο, απαιτώντας την άμεση ανάκληση και κατάργηση αυτής της αντιδημοκρατικής και εκτός κοινωνικών ερεισμάτων νομοθεσίας.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα αυτό το κατάπτυστο αντεργατικό μέτρο που αντίκειται στο Σύνταγμα και σε σωρεία διεθνών συμβάσεων για τον τερματισμό μιας πέρα για πέρα νόμιμης απεργίας των Ελλήνων ναυτεργατών.

Η Ομοσπονδία και οι Έλληνες ναυτικοί διατρανώνουν για πολλοστή φορά την αμετάκλητη απόφασή τους να αντιπαλέψουν, μαζί με τους άλλους συναδέλφους της στεριάς, τέτοιες μεθόδους και πρακτικές οι οποίες έχουν καταδικασθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού."