27 Μαΐ 2013

Eγκαινιάστηκε ο 2ος Διεθνής Επιβατικός Σταθμός στον ΟΛΠ


"Οι επιβάτες δεν είναι εμπορευματοκιβώτια" δήλωσε ο ΥΝΑ Κωστής Μουσοουρούλης 

Τoν δεύτερο Διεθνή Επιβατικό Σταθμό εγκαινίασε  σήμερα η διοίκηση της   ΟΛΠ ΑΕ , παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, ανοίγοντας μία νέα σελίδα για την κρουαζιέρα στον Πειραιά.
Το νέο κτήριο, εμβαδού 5.600 τ.μ. θα υποδέχεται τους επιβάτες των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, τα οποία ελλιμενίζονται στους προβλήτες Αλκίμου, Παλατάκι και Θεμιστοκλέους του Κεντρικού Λιμένα Κρουαζιέρας.

Το νέο Cruise Terminal από κοινού με το παλαιό λιθόκτιστο κτίριο (πρώην Κανέλλου) διαθέτει μεγάλους χώρους εισόδου-εξόδου επιβατών και σύγχρονα συστήματα έλεγχου, περιβάλλοντα χώρο για στάθμευση ταξί, τουριστικών λεωφορείων και Ι.Χ., η δε είσοδος του θα γίνεται από την Πύλη Ε12 (Λέοντος).
Κατά την είσοδο τους οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν τμήμα των τειχών του Κόνωνος του αρχαίου λιμανιού, περνώντας από μια γυάλινη γέφυρα. Το τμήμα αυτό αποκαλύφθηκε και συντηρήθηκε πλήρως από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά με δαπάνη του ΟΛΠ Α.Ε. Αποτελεί από μόνο του τον πλέον σημαντικό πόλο έλξης σε μια πόλη και λιμάνι με μακραίωνη αρχαία ιστορία.
Ο νέος Σταθμός Κρουαζιέρας  φέρει το όνομα του Θεμιστοκλή, του οποίου, κατά μία εκδοχή, παραδίπλα βρίσκεται το ταφικό του μνημείο.
: “Με τη λειτουργία και του Β΄ Σταθμού Κρουαζιέρας, ο ΟΛΠ Α.Ε. θα μπορεί να εξυπηρετεί ημερησίως μέχρι 25.000 επιβάτες με τον πλέον σύγχρονο και άνετο τρόπο από δύο διαφορετικά σημεία εισόδου-εξόδου. Μέχρι δε το τέλος του έτους θα είναι έτοιμος και ο Γ΄ Σταθμός Επιβατών Κρουαζιέρας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τα κρουαζιερόπλοια της περιοχής της Ακτής Μιαούλη. Και οι τρείς Σταθμοί μαζί θα έχουν έκταση 15.500 τ.μ." επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης και προσέθεσε:
"Ο Τομέας Κρουαζιέρας έχει τεθεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος της Διοίκησης του ΟΛΠ Α.Ε. με συνεχείς αναβαθμίσεις και αισθητικές παρεμβάσεις. Ο ΟΛΠ Α.Ε. μαζί και με τη νέα επέκταση των Προβλητών του, μετατρέπεται από άποψη θέσεων ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης επιβατών, στο πιο σημαντικό λιμάνι κρουαζιέρας της Μεσογείου."
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης επεσήμανε την αύξηση του ανταγωνισμού και την αναγκαιότητα να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες τόσο προς τις εταιρείες κρουαζιέρας όσο και προς τους επιβάτες.   "Ο επιβάτης δεν είναι εμπορευματοκιβώτιο" δήλωσε ο υπουργός.   "Πρέπει να παρακολουθούμε τουος ανταγωνιστές μας για να βελτιωνόμαστε. Η αναβάθμιση της κρουαζιέρας δεν είναι μόνο στόχος του Πειραιά αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Εχουμε 22% αύξηση στους επιβάτες εκκίνησης από τα ελληνικά λιμάνια και 25% από τους διερχόμενους επιβάτες."