4 Απρ 2014

Αντ.Στελλιάτος: Να γίνει η Ελλάδα το κέντρο του παγκόσμιου yachting







Να εξελιχθεί η Ελλάδα σε πρωταθλήτρια στο ευρωπαϊκό «Yachting» έχει ως στόχο η κυβέρνηση  αφού το σκάφος αναψυχής  έχει την ιδιότητα να δημιουργεί έσοδα στο κράτος και  να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης.


Την ίδια ώρα,  η ιδιωτική πρωτοβουλία συνεχίζει τις προσπάθειές της, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, για να κρατήσει  στην πρώτη γραμμή τον κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό ο  Πόρος θα φιλοξενήσει για 13η συνεχή χρονιά το EAST MED YACHT SHOW. Είναι το ετήσιο “get together” Ναυλομεσιτών, Πλοιοκτητών, Πληρωμάτων, Travel Agents. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και μια από τις πιο γνωστές παγκοσμίως.

«Είναι η 13η  συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και την Ένωση Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ). Φέτος είναι η πρώτη φορά που στην παγκόσμια αυτή διοργάνωση συμμετέχει και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ)» επισημαίνει ο  πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος:

«Τέσσερις εκθέσεις για επαγγελματικά τουριστικά σκάφη γίνονται ανά τον κόσμο και συγκεκριμένα στην Genova της Ιταλίας, στην Μαρμαρίδα της Τουρκίας, στην Αντίγκουα της Καραϊβικής και η ελληνική στον Πόρο, η οποία μετά από τεράστιες προσπάθειες των διοργανωτών έφτασε να είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη.
Η συνένωση των δυνάμεων των δύο μεγάλων φορέων του γιώτινγκ ΕΠΕΣΤ, ΕΣΜΕΘ και του μεγαλύτερου φορέα στον ταξιδιωτικό τουρισμό ΗΑΤΤΑ θα είναι προς όφελος του ελληνικού γιώτινγ αλλά και του Ελληνικού Τουρισμού γενικότερα».

 Στο πλαίσιο του yacht show θα δοθεί η δυνατότητα στους φορείς να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με τους ξένους Τουριστικούς Ταξιδιωτικούς Πράκτορες και yacht brokers ώστε να ανοίξει η   αγορά των ναυλώσεων yacht και σε τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία παγκοσμίως. 

«Η συνεργασία και η εμπειρία των τριών φορέων είναι σίγουρο ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη τουρισμού» επισημαίνει  ο Αντώνης Στελλιάτος:   

«Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και των δύο Προεδρείων της ΕΠΕΣΤ και της ΕΣΜΕΘ, η συνέχιση αυτής της 12ετούς συνεργασίας θωρήθηκε επιβεβλημένη. Η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει και εάν θέλουμε η γαλανόλευκη να κυματίζει στο Αιγαίο θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να κρατήσουμε το EAST MED YACHT SHOW σε ελληνικά χέρια. Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία θα συνεχισθεί για πολλά χρόνια» και προσθέτει:   

«Η χώρα μας είναι ένα θείο δώρο για το yachting. Με την μοναδική πολυνησία της, την ιστορία της, τον πολιτισμό της και με την φιλοξενία της, που μόνο ο Έλληνας γνωρίζει πως θα την προσφέρει στον ξένο τουρίστα.
Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να την φτάσουμε να γίνει το κέντρο του παγκόσμιου yachting. Μπορούμε και πρέπει προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΕΣΤ πριν από την κρίση το ελληνικό yachting συνεισέφερε  το 3,8% από το 18% που συνεισέφερε συνολικά ο τουρισμός στο ΑΕΠ. Στόχος είναι, σε πρώτη φάση,  η επιστροφή στα επίπεδα αυτά.

«Προσδοκούμε ότι περίπου 60 επαγγελματικά τουριστικά πλοία θα γεμίσουν και πάλι το λιμάνι του Πόρου, δυστυχώς μόνο τόσα χωράει και περίπου 200 ξένοι yacht brokers, travel agents και tourist agents  θα τα επισκεφτούν και θα συνομιλήσουν με τα πληρώματα. Σκοπός μας είναι να αντιληφτούν τον επαγγελματισμό των ελληνικών πληρωμάτων και την άριστη κατάσταση των ελληνικών επαγγελματικών πλοίων»  επισημαίνει ο Αντώνης Στελλιάτος και καταλήγει:  

«Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΕΟΤ, το ΝΕΕ, τον ΟΛΠ Α.Ε., την Περιφέρεια Αττικής και τον Ελληνικό Νηογνώμονα για την συμπαράστασή τους καθώς και το «Πρώτο  ΘΕΜΑ» ως Χορηγού Επικοινωνίας σε ένα τόσο μεγάλο παγκόσμιο γεγονός».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.