14 Μαΐ 2013

Βραβεύτηκε το BLUE STAR PATMOS για τον σχεδιασμό του και την εξέχουσα αισθητική των εσωτερικών του χώρων





Μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα και τη Ναυτιλία μας αποτέλεσε η βράβευση του  BLUE STARPATMOS από το σουηδικό περιοδικό ShipPax Information, το οποίο αποτελεί τον κορυφαίο πάροχο διεθνώς των πιο εκτεταμένων και αναλυτικών πληροφοριών για τη ναυτιλία με σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας.

Σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του 11ου ετήσιου συνεδρίου για τη ναυτιλία που διοργανώνει κάθε χρόνο το περιοδικό ShipPax και πραγματοποιήθηκε από 23 έως 25 Απριλίου 2013 στοRotterdamτο BLUE STAR PATMOS απέσπασε δύο βραβεία, ένα για τον συνολικό σχεδιασμότου πλοίου από τα στελέχη της Attica Group και ένα για την εξέχουσα αισθητική τωνεσωτερικών του χώρων όπως διαμορφώθηκε από την αρχιτεκτονική ομάδα Molindris &Associates - βασικού συνεργάτη  της Attica Group σε όλα τα projects.

Το BLUE STAR PATMOS ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & MarineEngineering Co Ltd της Ν. Κορέας με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και παραλήφθηκε τον Ιούνιο του 2012. Το νεότευκτο πλοίο δρομολογήθηκε τον Ιούλιο του 2012 στη γραμμή Πειραιά – Χίου – Μυτιλήνης και έκτοτε εκτελεί καθημερινά δρομολόγια με συνέπεια και σεβασμό στους επιβάτες και τους μεταφορείς. Διαθέτει 90 καμπίνες επιβατών (326 κλίνες), 405 καθίσματα Αεροπορικού Τύπου, άνετους κοινόχρηστους χώρους επιβατών και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσφέρει ένα πολυτελές και άνετο ταξίδι όλο το χρόνο.

Η Blue Star Ferries εγκαινίασε τη νέα εποχή στις θαλάσσιες συγκοινωνίες της χώρας και συνεχίζει σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα με μία επένδυση που υπερβαίνει τα 70 εκατ.Ευρώ, με στόχο τη συνεχή προσπάθεια να προσφέρει υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούργια και γρήγορα πλοία και να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νησιών προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους.

Ο Όμιλος Attica δραστηριοποιείται στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας στην Αδριατική θάλασσα και στις Ελληνικές Ακτοπλοϊκές γραμμές (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα Νησιά Β.Α. Αιγαίουκαι Κρήτη). Διαθέτει τον νεότερο στόλο στην Ευρώπη, με  13 επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία,προσφέροντας υπηρεσίες μεταφοράς υψηλού επιπέδου για επιβάτες, φορτηγά και Ι.Χ. οχήματα.