21 Μαΐ 2013

ΟΛΠ: Επισκευή και συντήρηση των δύο πέτρινων δεξαμενών



Την επισκευή και συντήρηση των δύο πέτρινων δεξαμενών που βρίσκονται στο κεντρικό λιμάνι του ΟΛΠ Α.Ε., αποφάσισε το Συμβούλιο Δ/νσης του Οργανισμού.

            Οι εργασίες ανάθεσης των υλικών και εργασιών δαπάνης 241.820 Ευρώ πλέον ΦΠΑ ανατέθηκαν μετά από διαγωνισμό και διαπραγματεύσεις στην εταιρία “ΝΕΜΕΠ” του Περάματος.

            Όπως είναι γνωστό οι πέτρινες δεξαμενές αποτελούν στην ουσία μνημείο της βιομηχανικής περιοχής του Πειραιά, ξεκίνησαν να κατασκευάζονται το 1897 και λειτούργησαν το 1906, με ιδιότυπο μηχανισμό “θυροπλοίων” ανέλκυσης-καθέλκυσης.   

            Παρά την παλαιότητα τους χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα από εμπορικά και επιβατικά πλοία, ενώ μετά την οριστικοποίηση των πολιτικών της ΝΑΥΣΟΛΠ για νέα δεξαμενή στο Πέραμα θα παραχωρηθούν στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά ως βιομηχανικό μνημείο, άμεσα συνδεδεμένο με τα Μουσεία που κατασκευάζονται στον χώρο αυτό. Με την απόφαση αυτή, ο ΟΛΠ στηρίζει τις πολιτικές ναυπηγοεπισκευής και ταυτόχρονα διατηρεί και προετοιμάζει την ένταξη των βιομηχανικών εγκαταστάσεων των χερσαίων χωρών του λιμανιού στις πολιτικές μετατροπής του λιμανιού σε Πύλη Τουρισμού και Πολιτισμού.