23 Μαΐ 2013

ΟΛΠ: Το 2% διεκδικεί ο Δήμος Πειραιά



Το 2% της ΟΛΠ ΑΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων ο Δήμος Πειραιά όπως τόνισε ο Δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος

«Είναι αδιανόητο, είναι ανήθικο, είναι άδικο, ο Πειραιάς, η πόλη μας, το εθνικό μας λιμάνι, να έχει την τιμή μόνο της επιβάρυνσης από τη λειτουργία. Και ότι δικαιούται ανταποδοτικά, το λέγαμε όλοι.
Το υποστηρίζουμε με πάθος αυτό κι ανυποχώρητα. Διεκδικούμε το 2%. Και διεκδικούμε τις μετοχές που μας ανήκουν» τόνισε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου:

« Διεκδικούμε όλη την έκταση, όλο το έδαφος ή την κτιριακή υποδομή του ΟΛΠ, που δεν ενεργοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, ήταν να δοθεί αυστηρή, απόλυτη και κάθετη εντολή του Πρωθυπουργού, μετά από πολλές συναντήσεις. Δεν είναι τόσο εύκολα αυτά τα θέματα, όταν η χώρα είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας. Όταν πρέπει να πουλήσει. Όταν πρέπει να ιδιωτικοποιήσει. Όταν εντέλλεται να ιδιωτικοποιήσει. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια» και προσέθεσε:

«Ο Πρωθυπουργός να λέει η Παγόδα στο Δήμο Πειραιά και να προκαλείται με εντολή πρωθυπουργού συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Με την εντολή ότι αυτό πάει στο Δήμο Πειραιά.
Ασφαλώς υπάρχουν τεχνικά προβλήματα. Υπάρχει μια επιτροπή με τέσσερις νομικούς, ένας του Δήμου, ένας του ΟΛΠ, ένας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ένας του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι θα φτιάξουν το κείμενο όπου με νόμο θα παραχωρηθεί στο Δήμο Πειραιά. Όχι κατά χρήση, κατά πλήρη κυριότητα. Και δεν μένουμε εκεί. Διεκδικούμε και το Παλατάκι. Κ      αι θα το πάρουμε. Έτσι πιστεύω. Μάχη δίνουμε.
Και ασφαλώς κάθετη και απόλυτη είναι η εντολή του Πρωθυπουργού να παραχωρηθεί ο περιβάλλων χώρος του Αθλητικού ΣΕΦ στο Δήμο Πειραιά.»