15 Μαΐ 2013

AIGAION Ασφαλιστική: Διεθνής αναγνώριση της αξιοπιστίας και φερεγγυότητας των ασφαλιστικών καλύψεων




Πιστοποίηση από τις αρχές της Ινδίας για την ασφάλιση των πλοίων που προσεγγίζουν τα λιμάνια της


Σημαντική αναγνώριση των ασφαλιστικών εργασιών της έλαβε η AIGAION Ασφαλιστική, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Συνεταιρισμό Θαλάσσιας Αλληλασφάλισης Προστασίας Αποζημίωσης & Πολεμικών Κινδύνων (HE.M.P.I.R.A), με την πενταετή πιστοποίηση από τις Αρχές της Ινδίας, για την ασφάλιση πλοίων.


Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για την AIGAION Ασφαλιστική, η οποία αποτελεί την πρώτη εταιρία στην ελληνική ναυτασφαλιστική αγορά, καθώς αναγνωρίζονται εμπράκτως η αξιοπιστία και η φερεγγυότητά της σε διεθνές επίπεδο και ικανοποιούνται τα κριτήρια και πρότυπα που θέτουν οι αρχές σημαντικών κρατών της αλλοδαπής.

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση επιτρέπει στα πλοία που έχει ασφαλίσει η AIGAION Ασφαλιστική να προσεγγίζουν τα ινδικά λιμάνια, μετά την πρόσφατη νομοθεσία της Ινδίας, βάσει της οποίας τα πλοία που προσεγγίζουν τα λιμάνια της οφείλουν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη αποδεκτή από τις ινδικές αρχές.

Η εν λόγω πιστοποίηση προστίθεται σε σειρά αντίστοιχων αναγνωρίσεων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που διαθέτουν μερικά από τα πιο εμπορικά λιμάνια στον κόσμο. Η AIGAION Ασφαλιστική, έχοντας τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, είναι σε θέση να διαχειρίζεται αποτελεσματικά ατυχήματα σε λιμένες ανά τον κόσμο, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα των ασφαλισμένων και ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των τοπικών αρχών.

Σημειώνεται ότι ο HE.M.P.I.R.A., ο οποίος ιδρύθηκε το 2009 με πρωτοβουλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της AIGAION Ασφαλιστική, κ. Νίκου Βελλιάδη και του οποίου τη διαχείριση έχει αναλάβει η AIGAION Ασφαλιστική, αποτελεί το πρώτο Protection & Indemnity Club στην Ελλάδα. Στόχος του είναι να δώσει σε όλους τους Έλληνες πλοιοκτήτες τη δυνατότητα να ενταχθούν σε έναν ενιαίο αλληλασφαλιστικό οργανισμό και να συμμετέχουν ενεργά στην διοίκηση και την εξέλιξή του. Η συμβολή του συγκεκριμένου οργανισμού στη ναυτασφάλιση είναι ιδιαίτερα σημαντική, , ενώ σημαντική υπήρξε από την πρώτη στιγμή η στήριξη από τους Έλληνες πλοιοκτήτες.




Η AIGAION ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Η AIGAION ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΕ ιδρύθηκε το 1995, με κύρια δραστηριότητα τις ασφαλίσεις πλοίων, σκαφών αναψυχής και φορτίων, ενώ το 1999 επεκτάθηκε δυναμικά και στους λοιπούς κλάδους ασφάλισης ζημιών. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της ναυτιλιακής κοινότητας, παραμένει από το 2004 σταθερά στην κορυφή της ελληνικής ναυτασφαλιστικής αγοράς προσφέροντας την εμπειρία και τεχνογνωσία της για την υποστήριξη των αναγκών των συνεργατών και των πελατών της.
Σήμερα η AIGAION Ασφαλιστική δραστηριοποιείται επιπλέον στους περισσότερους κλάδους των γενικών ασφαλειών, παρέχοντας εξειδικευμένα και σύγχρονα προγράμματα ασφάλισης τόσο για ιδιώτες όσο και για μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, με πρωταρχικό στόχο την ικανοποίηση των πελατών της.


Ο HE.M.P.I.R.A.
Ο Ελληνικός Συνεταιρισμός Θαλάσσιας Αλληλοασφάλισης Προστασίας Αποζημίωσης & Πολεμικών Κινδύνων (HE.M.P.I.R.A.) ιδρύθηκε το 2009 στον Πειραιά και από το 2010 ξεκίνησε τις ασφαλίσεις πλοίων και εμπόλεμων κινδύνων. Έχει εξασφαλίσει αντασφαλιστική υποστήριξη από τους Lloyd’s Λονδίνου που του παρέχουν κάλυψη μέχρι και 500 εκατ. δολάρια.
Ο HE.M.P.I.R.A. απότελεί τον πρώτο ελληνικό αλληλοασφαλιστικό οργανισμό (Protection & Indemnity Club) στον οποίο συμμετέχουν σήμερα 54 ιδρυτικά και 92 απλά μέλη, όλοι Έλληνες πλοιοκτήτες.