24 Μαΐ 2013

Χρωστούν δεδουλευμένα μηνών στους ναυτικούς

Δεδουλευμένα έως και επτά μηνών συνεχίζει να οφείλει στους ναυτικούς η πλειοψηφία των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει καταβληθεί ούτε το δώρο του Πάσχα, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΕΝΕΝ προς τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη.

Την κατάσταση αυτή επιβεβαίωνε χθες και η διοίκηση της ΠΝΟ σύμφωνα με την οποία παραμένουν να οφείλουν δεδουλευμένα οι ίδιες εταιρείες, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας δεν αντιμετωπίζει, κατά την άποψή της, την κατάσταση ως θα όφειλε. Σύμφωνα με πληροφορίες της ομοσπονδίας οι περισσότερες από τις εταιρείες που δεν είναι συνεπείας στις υποχρεώσεις τους προς τους ναυτικούς, δηλώνουν ότι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και απειλούν ότι θα αποδρομολογήσουν τα πλοία τους αφήνοντας ξεκρέμαστη την ακτοπλοΐα μέσα στο καλοκαίρι.
 
Νέες οφειλές
 
Η ΠΕΝΕΝ στην καταγγελία της αναφέρει ότι ουσιαστικά η συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ του κ. Μουσουρούλη και των συγκεκριμένων ακτοπλόων στις αρχές του χρόνου, δε λειτούργησε καθώς πέραν από κάποιες αποσπασματικές πληρωμές τελικά υπάρχουν ακόμα μεγάλες οφειλές δεδουλευμένων, ενώ συνεχώς δημιουργούνται νέες οφειλές.