14 Μαΐ 2013

Θ.Βενιάμης: «Η ελληνική οικονομία θα μπει σε τροχιά ανόδου»



Την πεποίθηση ότι η ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο  ώστε να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά η ελληνική οικονομία  εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης  στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΕΕ τόπου βραβεύτηκαν οι ναυτικοί  που τερμάτισαν το 2009 την  σταδιοδρομία  τους σε ποντοπόρα πλοία,  με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, ενώ απονεμήθηκαν    υποτροφίες σε  μεταπτυχιακούς σπουδαστές.


«Η χώρα μας διανύει την κρισιμότερη περίοδο στη νεότερη ιστορία της και ελπίζω πράγματι να ξεκινήσει σύντομα η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και να μπούμε πάλι σε τροχιά προόδου. Όλοι εμείς που υπηρετούμε τη ναυτιλία από διάφορες θέσεις γνωρίζοντας τη δυναμική της και τη στρατηγική σημασία της για την ελληνική οικονομία, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ελληνική εμπορική ναυτιλία θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιδιωκόμενη αναπτυξιακή πορεία της πατρίδας μας» τόνισε ο Θ.Βενιάμης ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκδήλωση τονίζοντας τον ρόλο του Έλληνα ναυτικού στην εδραίωση της ελληνικής ναυτιλίας στην κορυφή του κόσμου:

«Η εκδήλωση αυτή αποτελεί θεσμό για την Ένωσή μας και τα μέλη της, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τιμήσουμε άξιους ναυτικούς που υπηρέτησαν με επαγγελματισμό αλλά και αγάπη τη ναυτιλία μας.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι η κινητήρια δύναμη της ομαλής και παραγωγικής λειτουργίας των πλοίων μας. Επιπλέον, οι άξιοι ναυτικοί μας, κατέχοντας την μακρόχρονη ελληνική ναυτική τεχνογνωσία, αποτελούν εγγύηση για την μεταλαμπάδευση, όχι μόνο της πείρας τους στις νέες γενιές ναυτικών, αλλά και της αγάπης τους για τη θάλασσα και ελπίζω, ειδικότερα, για τη ναυτιλία των Ελλήνων, την πρώτη εμπορική ναυτιλία του κόσμου. Τα βραβεία που θα δώσουμε σήμερα στους άξιους εκπροσώπους της ελληνικής ναυτικής οικογένειας, αν και συμβολικής αξίας, αποτελούν ένδειξη της εκτίμησης της ναυτιλιακής οικογένειας προς αυτούς» και προσέθεσε:

«Όμως, παράλληλα, στη σημερινή τελετή θα χορηγηθούν 3 υποτροφίες σε νέους επιστήμονες για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια της Ευρώπης. Η πράξη αυτή αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών τους για απόκτηση περισσότερων εξειδικευμένων γνώσεων που, πέραν της προσωπικής τους πνευματικής προόδου, θα τους είναι απαραίτητες στις ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν  στον σύγχρονο επαγγελματικό στίβο».