18 Μαΐ 2013

Στ. Σταυρίδης: Ενδιαφέρον από Cosco για ενίσχυση παρουσίας στον Πειραιά

Για έντονη επιθυμία της Cosco να ενισχύσει την παρουσία της στο λιμάνι του Πειραιά έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Η Cosco δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον και ο Πρωθυπουργός μας είναι ανοικτός να συζητήσει οποιαδήποτε σημαντική ανάμειξη περαιτέρω και ενίσχυση της θέσης της Cosco στον Πειραιά», δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Όπως είπε, τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει διεξοδική συζήτηση για το θέμα.
Η Cosco έχει αναλάβει από το 2009 την διαχείριση και αναβάθμιση δύο προβλητών του Πειραιά, αυξάνοντας σημαντικά τον όγκο των εμπορευμάτων που διακινούνται μέσω του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
Ο κ. Σταυρίδης πρόσθεσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε συμφωνία με την China Development Bank για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Αναφερόμενος, εν τω μεταξύ, στον διαγωνισμό για την πώληση ποσοστού σε ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, είπε ότι δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση πέραν της 29ης Μαΐου, οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. «Στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ στις 29 του μηνός οριστικά τελειώνει το θέμα της ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, οπότε ελπίζω εκεί να έχουμε θετικά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

ΠΗΓΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ