16 Μαΐ 2013

ΣΕΕΝ: Καταγγέλλει τις αυξήσεις έως 132% του Ο.Λ.Πατρών


Τις νέες αυξήσεις έως και 132%  στα τιμολόγια παραλαβής αποβλήτων πλοίων από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.), καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και προαναγγέλλει την προσφυγή του  στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στα αρμόδια τακτικά δικαστήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 


"Ο Σύνδεσμός μας καταγγέλλει τις υπέρογκες νέες αυξήσεις έως και 132% (!) στα τιμολόγια παραλαβής αποβλήτων πλοίων από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.), οι οποίες επεβλήθησαν κατά τρόπο αιφνιδιαστικό, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των εταιρειών επιβατηγών πλοίων.


Εν μέσω οικονομικής κρίσης, δυσπραγίας των εταιρειών επιβατηγών πλοίων αλλά και της γενικότερης προσπάθειας της Χώρας για συγκράτηση τιμών στην παροχή υπηρεσιών και ανάδειξης του τουριστικού μας προϊόντος, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζήτησε, ο Ο.Λ.ΠΑ κατά τρόπο απαράδεκτο και καταχρηστικό προβαίνει σε μία κίνηση που επιβαρύνει υπέρμετρα και χωρίς λόγο τη λειτουργία των εταιρειών επιβατηγών πλοίων και διαταράσσει το σύνολο της μεταφορικής αλυσίδας.



Ενώπιον της κρισιμότητας της κατάστασης ο Σύνδεσμός μας θα προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στα αρμόδια τακτικά δικαστήρια, ώστε να σταματήσει η καταστροφική αυτή πρακτική.



Ευελπιστούμε ότι έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών, θα υπάρξει παρέμβαση για τη μη εφαρμογή του νέου τιμολογίου, αλλά για τη συνέχιση των χρεώσεων βάσει των προηγούμενων τιμών".