4 Μαΐ 2013

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street με τον S&P 500 να σπάει και τις 1.600 μονάδες

(Upd) Τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, που καταδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία δημιουργεί σταθερά νέες θέσεις εργασίας πυροδότησε ράλι στη Wall Street, η οποία έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Για πρώτη φορά στα χρονικά ο S&P 500 ξεπέρασε τις 1.600 μονάδες και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.614,35 (+1%). Ανάλογη η κίνηση και του Dow Jones που, επίσης για πρώτη φορά, ξεπέρασε - έστω ενδοσυνεδριακά - τις 15.000 μονάδες. Τελικά έκλεισε τη συνεδρίαση στις 14.992 "γράφοντας" +1%.

Την Παρασκευή το  μεσημέρι ώρα Ελλάδος το υπ. Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν 165.000 νέες θέσεις εργασίας από 138.000 που είχαν δημιουργηθεί το Μάρτιο. Οι αναλυτές περίμεναν κατά μ.ο. τη δημιουργία 140.000 νέων θέσεων εργασίας. Έτσι ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 7,5%, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο απ' το Δεκέμβριο του 2008.

"Και βεβαίως αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι όντως κινείται η οικονομία”, σχολιάζει ο Τζέιμς Ντάνινγκαν επικεφαλής διαχείρησης της PNC Wealth Management με περιουσιακά στοιχεία υπό έλεγχο που φθάνουν τα 112 δισ δολ. “Τα πρόσφατα στοιχεία έδειχναν ότι η οικονομική ανάπτυξη κατέβαζε ρυθμούς στο β' τρίμηνο. Τα καλά νέα κόντρα σε αυτά που περίμενε η αγορά όμως ενισχύουν την εμπιστοσύνη”, προσθέτει.  

Άλλα στοιχεία σήμερα έδειξαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο το Μάρτιο απ' ότι περίμεναν οι αναλυτές καθώς η αποθέρμανση της οικονομίας έδειξε την πτώση στη ζήτηση για μέταλλα, εξοπλισμό για εξορύξεις και στρατιωτικές προμήθειες. 

Επίσης, ο δείκτης SMI υπηρεσιών υποχώρησε στις 53,1 μονάδες τον Απρίλιο από 54,4 το Μάρτιο. Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 50 μονάδες σημαίνει ότι υπάρχει ανάπτυξη.
Η μετοχή της Kraft Foods Group σημείωσε ράλι καθώς τα αποτελέσματα α' τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Για τον ίδιο λόγο σημειώνει άνοδο ο τίτλος της American International Group. Από την άλλη πιέσεις δέχεται η μετοχή της LindedIn Corp καθώς οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις της εταιρείας στο β' τρίμηνο ήταν υποδεέστερες αυτών που περίμεναν οι αναλυτές.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα 2% και πλέον η αμερικανική αγορά έχει εισέλθει στον πέμπτο χρόνο ανοδικής τροχιάς. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 139% απ' τα χαμηλά 12 ετών που είχε σημειώσει το 2009 χάρη σε τρία μεγάλα προγράμματα αγοράς ομολόγων της Fed και καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα διαρκώς εξέπληταν θετικά.

Πηγή: Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street με τον S&P 500 να σπάει και τις 1.600 μονάδες | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/10574/se-nea-istorika-ypsila-i-wall-street-me-ton-sp-500-na-spaei-kai-tis-1600-monades#ixzz2SLeazbhO