4 Μαΐ 2013

Παγκόσμια διάκριση για την ιστιοπλοϊκή ομάδα αποφοίτων του μεταπτυχιακού Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών






Tο Global MBA Trophy o ιστιοπλοϊκός αγώνας που έχει εξελιχθεί  σε θεσμό, διεξήχθει    για 9η χρονιά στην Ελλάδα ανοικτά του Φαληρικού όρμου.

Η σημασία και η ιδιαιτερότητά του  είναι ότι συγκεντρώνει  αποφοίτους κορυφαίων ΜΒΑ πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο οι οποίοι κατέχουν  υψηλές θέσεις σε Διεθνείς Οργανισμούς, χρηματοοικονομικά ιδρύματα, τράπεζες παγκόσμιας εμβέλειας και πολυεθνικές εταιρείες.
 Είναι σημείο συνάντησης ακαδημαϊκών, αθλητών, σπουδαστών, επιχειρηματιών και διακεκριμένων επισκεπτών.

Για μια ακόμα φορά, η Ιστιοπλοϊκή Ομάδα των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, (AUEB i-MBA Sailing Club)  κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Συνεργαζόμενη με πλήρωμα του Γαλλικού Πανεπιστημίου INSEAD (French Business school) κατάφερε να λάβει την 3η θέση.

Το 6μελές πλήρωμα αποτελείτο   από την Δέσποινα Μουζάκη, Ανδρέα Παπαευαγγέλου, Δώρα Κάσσα και Σέργιο Δημητριάδη, εκπρόσωποι του ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Σπύρο Παπαντωνίου και την Shoko Suzuki που ήταν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου INSEAD.

«Είναι μία ευκαιρία να έρθουν στην Ελλάδα κορυφαίοι οικονομολόγοι,  στελέχη και ηγέτες μεγάλων εταιρειών από όλο τον κόσμο και συγκεντρωθούν σε έναν αγώνα που εμπνέει αγάπη και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και στις ικανότητες που υπάρχουν στη χώρα μας» δήλωσε στο Πρώτο ΘΕΜΑ η Δέσποινα Μουζάκη    Καθηγήτρια στο τμήμα κινηματογράφου της  Σχολής Καλών Τεχνών του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του πληρώματος του AUEB i-MBA Sailing Club.  

Η Ελλάδα εκπροσωπείται τα  τελευταία οκτώ χρόνια αποκλειστικά από την ιστιοπλοϊκή ομάδα  του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.  O Ανδρέας Παπαευαγγέλου, ΜΒΑ Μηχανολόγος Μηχανικός και πρόεδρος  του AUEB i-MBA Sailing Club  επεσήμανε:



«Με τη διοργάνωση αυτή των ιστιοπλοϊκών αγώνων  στη χώρα μας, δίνεται η ευκαιρία να συνευρεθούν στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων και συζητήσεις γύρω από τα μεγάλα τρέχοντα θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, ανάπτυξης και επενδύσεων».



Τον αγώνα διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο LBS (London Business School) και ο  Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς. Ήταν η 9η συνεχόμενη χρονιά της συγκεκριμένης διοργάνωσης στην Ελλάδα και η 2η χρονιά που οι αγώνες διεξήχθησαν με σκάφη της κατηγορίας Platu25 τα οποία αποτελούν πλήρως αγωνιστικά σκάφη.



Στη διοργάνωση Global MBA Trophy  το ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατέχει  συνολικά 3 διακρίσεις: Την 2η θέση στις διοργανώσεις του 2007 και του 2012 και την 3η θέση φέτος.

Στο ενεργητικό της  ομάδας συγκαταλέγονται επίσης διεθνείς διακρίσεις όπως το Χρυσό Κύπελλο στον αγώνα «Granfield International Business School Regatta (UK 2005),  την τέταρτη θέση στο «MBAs Cup» (IT 2008).







Μεταξύ των πληρωμάτων διαγωνίστηκαν απόφοιτοι ΜΒΑ Διεθνών Πανεπιστήμιων του LBS (London Business School, Αγγλία), RSM (Rotterdam School of Management, Ολλανδία), Kellogg/WHU (Chicago Executive MBA Business School, Αμερική), Warwick Business School (Αγγλία) και Ιnstituto de Empresa (Ισπανία).





Η τελετή απονομής των κυπέλλων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς με την συμμετοχή εξεχόντων προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο διάσημος Brand Strategist και ιδρυτής της εταιρείας Felix BNI, Peter Economides.



O κορυφαίος Έλληνας ομογενής επιστήμονας, ειδήμων σε θέματα εταιρικής στρατηγικής στην ομιλία του αφού αναφέρθηκε  με λίγα λόγια  στον εαυτό του και στην απόφασή του να κατοικήσει στην Ελλάδα, εστίασε στη σημασία του να διατηρεί κανείς στις μέρες μας όραμα, στόχους και δημιουργική διάθεση. Στη συνέχεια, μίλησε αναλυτικά για την ιδέα του Rebranding Greece και για το πώς η Ελλάδα, αλλά και κάθε χώρα, μπορεί εν μέσω οικονομικής κρίσης να επανακτήσει τον εαυτό της και τη φήμη της.



Τέλος, αναφέρθηκε στους τρόπους καλής διαφήμισης της Ελλάδας, της αντιστροφής του κλίματος σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για το πώς μια χώρα έχει τη δυνατότητα να προωθήσει την εικόνα που πραγματικά επιθυμεί να έχουν οι υπόλοιπες χώρες για αυτήν.



Το Global MBA Trophy, ξεκίνησε με την πρωτοβουλία μιας Ελληνίδας αποφοίτου του London Business School, της Μιχαλίας Νέγρη έχει εξελιχθεί σε σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα  και επεκτάθηκε και στην Αμερική, και συγκεκριμένα στο San Francisco, όπου θα διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο.





«Είναι μία συνάντηση  στην Ελλάδα αποφοίτων των καλυτέρων πανεπιστημίων ΜΒΑ του κόσμου, ειδική στο είδος της,  αφού διεξάγεται και στη θάλασσα, με την συμμετοχή των αποφοίτων σε ιστιοπλοϊκό αγώνα, αλλά και  στην ξηρά,  με τη διοργάνωση ομιλιών και συζητήσεων γύρω από καίρια θέματα οικονομικού και επιχειρησιακού ενδιαφέροντος .

 Έχει καθιερωθεί τα τελευταία εννέα χρόνια ως θεσμός που πρόσφατα επεκτάθηκε και στην Αμερική, με τη διοργάνωση στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο» επεσήμανε η Πρόεδρος Global MBA Trophy  Μιχαλία Νέγρη:

και προσέθεσε: 

«Μετά από πολλά χρόνια απουσίας στο εξωτερικό επέστρεψα στην Ελλάδα όπου θέλησα να δημιουργήσω μια γέφυρα με συναποφοίτους , συναδέλφους και φίλους από την παραμονή μου στο εξωτερικό.  Η ιδέα ενός διεθνούς γεγονότος που θα συγκέντρωνε επαγγελματίες, οικονομολόγους και διευθυντικά στελέχη από το εξωτερικό και θα προωθούσε την ομορφιά της χώρας μας και της θάλασσάς μας μέσω της ιστιοπλοίας,  προσέφερε μια ιδανική συγκυρία για την προβολή της χώρας μας και τη δημιουργία ενός δικτύου Ελλήνων και ξένων με κοινά ενδιαφέροντα».



Η κα Νέγρη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο όραμά της μέσα από αυτόν το διεθνή αγώνα:

« Θα ήθελα είναι να παραμείνει ως ετήσιος θεσμός στη χώρα μας, που να γίνεται όλο και μεγαλύτερος. Το όραμά μου είναι η συγκέντρωση υψηλών στελεχών  επιχειρήσεων από το εξωτερικό που παράλληλα με την αγάπη τους για τη θάλασσα και την ιστιοπλοϊα να γνωρίσουν την Ελλάδα και  να συμμετέχουν  ακόμη και οικονομικά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην Εκπαίδευση».