5 Μαΐ 2013

Καράβια στον Κυκλώνα της Ύφεσης

Εικαστική έκθεση του Βασίλη Κομύτη στον Πολυχώρο Δικτύου Εθελοντών «Αλλάζουμε την Πόλη» από 15 έως 31 Μαΐου
Την πρώτη προσωπική εικαστική του έκθεση με τίτλο «Καράβια  στο  κυκλώνα  της  ύφεσης» παρουσιάζει ο Βασίλης Κομύτης στο Πολυχώρο Δικτύου Εθελοντών “Αλλάζουμε την Πόλη” από την Τετάρτη 15 Μαΐου. Ξύλα που ξεβράζει το κύμα, σκουριασμένα σίδερα, σχοινιά, δίχτυα, φελλοί, καραβόπανα… παίρνουν καινούργιες μορφές και νέα πνοή για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις δικές μας ζωές.

Ατελείωτες βόλτες σε θάλασσες με βράχους, άμμο ή βότσαλο ευαισθητοποίησαν τον Βασίλη Κομύτη στην συλλογή κάθε υλικού που μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην εικαστική του έκφραση, αλλά και στην αναζήτηση των θεμελιωδών αξιών για κάθε μορφή αναγέννησης.  Ορμώμενος  από  την  ρήση  του  Οδυσσέα Ελύτη «Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις», μας προσκαλεί – προκαλεί να μην μείνουμε «προφυλαγμένοι πίσω από τσιμεντένιους κυματοθραύστες», να αναθεωρήσουμε τα προσωπικά και κοινωνικά θεμέλια μας, «για να βρούμε ξανά τη χαμένη μας ύπαρξη…»
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 20.30, όπου ο Ηρακλής Κοντός με τους Imagine θα μας ταξιδέψουν μουσικά με τραγούδια της θάλασσας.
Ηρακλής Κοντός: ακουστική κιθάρα, φωνή, φυσαρμόνικα
Έλσα Αφεντάκη: φωνή, φλογέρα, κρουστά
Πάρης Γκαγκαστάθης: φωνή
Adam Zatse: κιθάρα φωνή

Εγκαίνια: Παρασκευή 17 Μαΐου
Ώρα: 20.30
Είσοδος Ελεύθερη