13 Ιαν 2014

Μ.Βαρβιτσιώτης: "Μακριά από την υπερφορολόγηση και τις αντι-αναπτυξιακές πολιτικές"

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσο Αναστασιάδη είχε σήμερα στη Λευκωσία, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παρουσία των Υπουργών  Μεταφορών και Υποδομών της  Μάλτας, Joe Mizzi  και  Συγκοινωνιών & Υποδομών  της  Κυπριακής  Δημοκρατίας,  Τάσου  Μητσόπουλου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας με αντικείμενο την Τριμερή Συνεργασία Ελλάδας -Κύπρου - Μάλτας στα θέματα Ναυτιλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην Ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πως αυτή θα προωθήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο χώρο της Ναυτιλίας.
Κατά τη  διάρκεια  της  συζήτησης  διαπιστώθηκε σύμπτωση  απόψεων  τόσο  στα  θέματα της Ναυτιλιακής  Πολιτικής,  όσο και ειδικότερα σε επιμέρους ζητήματα που η  Ελληνική  Προεδρία καλείται να επιλύσει, όπως αυτό της αυξανόμενης πίεσης των  παράνομων  μεταναστευτικών ροών  στα θαλάσσια σύνορα.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την πεποίθησή του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας,  ότι  η Ελληνική Προεδρία θα πετύχει τους στόχους της και κυρίως τη βασική της επιδίωξη, που θα είναι η διαφύλαξη της  ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε,  ο Υπουργός Ναυτιλίας, στενό  πυρήνα  της  αποτελούν τα τρία κατεξοχήν ναυτιλιακά κράτη της  Ελλάδας, της  Κύπρου και της Μάλτας.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε τα εξής:
"Οι θέσεις εργασίας γύρω  από την Ευρωπαϊκή Ναυτιλία ή διαφορετικά τη "Γαλάζια Οικονομία"  απαριθμούν  σε  5,5 εκατομμύρια.  Η  Ναυτιλία, λοιπόν,   μπορεί να απαντήσει  στο  κύριο ζητούμενο σήμερα,  που είναι η αύξηση της απασχόλησης  στους  ευρωπαίους  πολίτες.  Κι  αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε και οι τρεις χώρες από κοινού. Να διαφυλάξουμε δηλαδή την ανταγωνιστικότητα  της  Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας  κρατώντας  την  μακριά  από  την  υπερφορολόγηση και τις αντι-αναπτυξιακές  πολιτικές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.