27 Ιαν 2014

Θρίλερ με φορτίο του Γ.Προκοπίου στην Αγκόλα

Πειρατές στην Αγκόλα επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο της Dynacom Tankers Management, συμφερόντων  Γιώργου Προκοπίου, κι έκλεψαν ένα μεγάλο φορτίο, σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Ωστόσο, το πολεμικό ναυτικό της Αγκόλα διαψεύδει την εκδοχή της επίθεσης, κάνοντας λόγο για "ψεύτικη πειρατεία".

H Dynacom αναφέρει ότι το δεξαμενόπλοιο MT Kerala με σημαία Λιβερίας και χωρητικότητας 75.000 τόνων, είχε εξαφανιστεί ενώ έπλεε ανοικτά της Αγκόλας την 18η Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πειρατές αποδέσμευσαν το πλοίο αφού πρώτα έκλεψαν μέρος του φορτίου με ειδικούς σωλήνες σε σκάφος που έπλεε δίπλα από το MT Kerala.
«Πειρατές κατέλαβαν το σκάφος στα ανοικτά της Αγκόλας και έκλεψαν μια μεγάλη ποσότητα του φορτίου μεταφέροντάς το από πλοίο σε πλοίο. Οι πειρατές έχουν πλέον αποβιβαστεί» από το MT Kerala, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι πειρατές εγκατέλειψαν το πλοίο και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.
Η εκδοχή της Dynacom είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του Πολεμικού Ναυτικού της Αγκόλα, το οποίο ισχυρίζεται ότι τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου διέκοψαν επίτηδες τη λειτουργία του εξοπλισμού επικοινωνιών του MT Kerala για να «προσποιηθούν» ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση πειρατών.
Ο πλοίαρχος Augusto Alfredo, εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού της Ανγκόλα, δήλωσε στο Reuters ότι το πλοίο βρισκόταν την Κυριακή στη Νιγηρία και ότι οι πληροφορίες για πειρατεία είναι ψευδείς.  
Το πλήρωμα του πλοίου απαρτιζόταν από Ινδούς και Φιλιππινέζους.

Πηγή: Θρίλερ με φορτίο Προκοπίου στην Αγκόλα | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/37493/thriler-me-fortio-prokopioy-stin-agkola#ixzz2rbjnc8AN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.