13 Ιαν 2014

Αυτή δεν ήταν συμφωνία αλλά η εθνική παλιγγενεσία.



Αναδημοσίευση από την εφημερίδα
Παραπολιτικά

Tελικά αποδείχθηκε ότι  οι καλές σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης  και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ήταν μία σκέτη λυκοφιλία.


- Στις 18 Ιουλίου του 2013  ο πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαρά και το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί, Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ναυτιλίας  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπέγραψαν συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 140 εκατ. ευρώ. «Κούνια που τους κούναγε» όπως έλεγε και η συγχωρεμένη η γιαγιά μου.

- Να οι χειραψίες, Να τα χαμόγελα,  Να οι λόγοι για την σημασία της ελληνικής ναυτιλίας στην ανάκαμψη της οικονομίας και Να λόγοι για το συνάλλαγμα που φέρνει η ναυτιλία και Να η αποθέωση για τις  χιλιάδες θέσεις εργασίας που προσφέρει στην στεριά ο κλάδος αυτός και Να οι φαμφάρες για την προσπάθεια της κυβέρνησης να   πείσει τους έλληνες εφοπλιστές να φέρουν χρήματα από  το εξωτερικό, όπου και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για επενδύσεις.  
- Αυτή δεν ήταν συμφωνία αλλά η εθνική παλιγγενεσία.
-  Ωρέ πιάνεται φίλος ο πολιτικός; Εσείς θα μου πείτε. Πάντως οι εφοπλιστές το έμαθαν  για τα καλά.  Στο τέλος του 2013 η εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών προς το Κράτος έγινε υποχρεωτική, βάσει νόμου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της ναυτιλιακής κοινότητας.
- Βλέπετε δεν προσήλθαν όλοι να δηλώσουν εθελοντές  φορολογούμενοι και ο κυρ Γιάννης τα πήρε στο κρανίο. Μπορεί η πλειοψηφία των εταιρειών,  450 από τις 600, να πήγαν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου  και να υπέγραψαν την δήλωση όμως δεν πήγαν ΟΛΕΣ.
- Πριν τα Χριστούγεννα έγινε μία μυστική συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θοδωρή Βενιάμη, ο οποίος συνοδευόταν από τον γραμματέα της Ένωσης Κωνσταντίνο Μαρτίνο,  παρουσία και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όμως άκρη δεν βρέθηκε.  Και έγινε τεράστια προσπάθεια να μην διαρρεύσει  ούτε λέξη. 

- «Είναι ακατανόητη μια τέτοια απόφαση σε μία περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει χρήματα από τη ναυτιλία», υποστηρίζουν  ναυτιλιακοί κύκλοι της Ακτής Μιαούλη.

- Οι εφοπλιστές δεν έχουν πληρώσει ακόμη και απλά η κάθε εταιρεία ξεχωριστά έχει υπογράψει μια σύμβαση με το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και τώρα περιμένουν ειδοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών.

- Την ίδια ώρα, το Τμήμα Φορολογίας Πλοίων του υπουργείου Οικονομικών κινδυνεύει είτε να συρρικνωθεί είτε ακόμη και να καταργηθεί, σύμφωνα πάντα με τα σενάρια που ακούγονται στα γραφεία της Καραγεώργη Σερβίας, για λόγους λιτότητας και περιορισμού των εξόδων.

- Εσείς το έχετε  πιάσει το υπονοούμενο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.