16 Ιαν 2014

Οι Έλληνες εφοπλιστές αγοράζουν πλοία τοις μετρητοίς

Ο πληρών τοις μετρητοίς και στη ναυτιλία. Περισσότερα από 40 χρόνια είχε να εμφανιστεί το φαινόμενα Έλληνα πλοιοκτήτη να πληρώνει cash για την αγορά ενός πλοίου. Τώρα πλέον είναι πραγματικότητα όπως επεσήμανε στη διάρκεια συνεδρίου, ο Ted Πετρόπουλος, πρόεδρος της Petrofin Bank Research.

Παράλληλα η συρρίκνωση του ναυτιλιακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών και κυρίως των ευρωπαϊκών έχει αναγκάσει τους Έλληνες πλοιοκτήτες να βάλουν βαθιά το χέρι στον προσωπικό τους κορβανά  για να αποκτήσουν ένα πλοίο ή να δώσουν προκαταβολή για ναυπηγήσεις.
Με χρήματα από ίδια κεφάλαια αλλά και προσωπικούς λογαριασμούς και  με ενίσχυση από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, οι Έλληνες πλοιοκτήτες   «δεν το βάζουν κάτω»  αναμένοντας την ανάκαμψη της αγοράς που θα τους βρει με μεγάλους στόλους οι οποίο θα μαζέψουν το περισσότερο χρήμα από το παγκόσμιο εμπόριο. Για αυτό συνέχισαν και συνεχίζουν τις αγορές πλοίων και  υπογράφουν συμβόλαια για ναυπηγήσεις.

Επιπροσθέτως, οι  Έλληνες εφοπλιστές στράφηκαν στο χρηματιστήριο, όπως ο Γιώργος Προκοπίου, ο Γιάννης Φράγκος με εισαγωγή εταιρειών ενώ   άλλοι προχώρησαν  σε σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίων, ώστε να δυναμώσει η ρευστότητα των ταμείων τους.


Πηγή: Οι Έλληνες εφοπλιστές αγοράζουν πλοία τοις μετρητοίς | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/36214/oi-ellines-efoplistes-agorazoyn-ploia-tois-metritois#ixzz2qXyFgC3W

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.