11 Ιαν 2014

Αύξηση μ/κ κατά 30, 6 εκατ. από τη Minoan Lines

Σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προτίθεται να προχωρήσει η Minoan Lines. Χθες το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων για την 31η Ιανουαρίου 2014 με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών, μέχρι του ποσού των 30.586.837,50 ευρώ και τη συνακόλουθη τροποποίηση του καταστατικού της.

Κατά τη σχετική απόφαση και έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, θα προταθεί η έκδοση έως και 13.594.150 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, οι οποίες θα διατεθούν στην ονομαστική τους αξία (2,25 ευρώ) στους μετόχους της εταιρείας κατ’ ενάσκηση του δικαιώματός τους προτίμησης.
Βελτίωση μεγεθών
Παρά την παρατεταμένη οικονομική ύφεση και τις υψηλές τιμές καυσίμων, οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας παρουσιάζουν βελτίωση, ενώ η εν λόγω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα ενισχύσει περαιτέρω τη χρηματοοικονομική της διάρθρωση, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση στην οποία προστίθεται ότι ο όμιλος Grimaldi, βασικός μέτοχος θα μετάσχει στην εν λόγω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αναλογικά με το ποσοστό που κατέχει σήμερα.
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, σύμφωνα με την απόφαση την οποία θα λάβει η έκτακτη γενική συνέλευση αυτής, θα διατεθούν, μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, για την αποπληρωμή ενδοομιλικών υποχρεώσεων ή/και πληρωμών σε τρίτα μέρη, αναφέρεται στην έκθεση του διοικητικού συμβουλίου.
Επισημαίνεται ότι εντός του 2013 η Minoan Lines προχώρησε και  σε άλλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 50,5 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την εν λόγω αύξηση διατέθηκαν όλα εντός του προηγούμενου έτους.
Τα 5,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για αποπληρωμή δόσης εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου, ενώ 44,26 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για την αποπληρωμή απαραίτητων ενδοομιλικών υποχρεώσεων.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.