25 Ιαν 2014

ΜΕΘΑΝΑ 2014 2nd Traditional Boat Show





H κοινή προσπάθεια του «Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών» (Ε.Σ.Π.Σ.) και της «Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού» (ΕΠΕΣΤ) απέφερε καρπούς. Με συνδιοργανωτές τους ανωτέρω, τις τοπικές αρχές Τροιζηνίας (Δήμος, Λιμενικό ταμείο) και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ την 30 Μαΐου 2014 θα ανοίξει τις πύλες της έκθεση στο λιμάνι των Μεθάνων, ως ετήσιος επαναλαμβανόμενος θεσμός.

Το 2ο «Traditional Boat Show».



Επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν υπέροχα – μοναδικά - χειροποίητα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη. Αναμένεται να λάβουν μέρος πολλά παλαιά παραδοσιακά σκάφη, απόγονοι των «ξύλινων τειχών» της αρχαιότητάς μας, τα οποία συντηρούν αδιαλείπτως την Ελληνική ναυτική παράδοση και την  παραδοσιακή ναυπηγική μας κληρονομία.




Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να  επισκεφθούν επιβατηγά (επαγγελματικά - ιδιωτικά) και αλιευτικά σκάφη, που αποτελούν τα διαχρονικά στολίδια της Μεσογείου και των Ελληνικών μας θαλασσών, και να θαυμάσουν, τόσο τους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς τους χώρους.



Οι εορταστικές εκδηλώσεις της εκθέσεως θα είναι καθημερινές και θα κρατήσουν από 30/5/2014 έως και 1/6/2014.



Όλοι οι λάτρεις της ναυπηγικής μας παράδοσης και της ιστορικής ναυτικής μας κληρονομιάς, είσαστε προσκεκλημένοι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.