27 Μαΐ 2017

V.Ships: Η Νο1 εταιρεία διαχείρισης πλοίων στον κόσμο, επενδύει στην ελληνική ναυτιλία

Η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας ειδικά σε δύσκολους οικονομικά καιρούς για την Ελλάδα προσφέρει θέσεις εργασίας, εκπαιδεύει στελέχη που κάνουν καριέρα σε διεθνείς ομίλου, ενώ αποτελεί πόλο έλξης για εταιρείες ξένων συμφερόντων να επενδύσουν στη χώρα που ελέγχει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο παγκοσμίως.
Στο πλαίσιο αυτό η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, εταιρεία διαχείρισης πλοίων, η V.Ships, λειτουργεί γραφείο στο λιμάνι του Πειραιά το οποίο αναπτύσσεται συνεχώς. Είναι το μεγαλύτερο μαζί με εκείνο που έχει στο Μαϊάμι.

Ο όμιλος V.Group διαχειρίζεται πάνω από 1.000 πλοία, περισσότερους από 40.000 ναυτικούς και περίπου 3.000 υπαλλήλους.
Οι επενδύσεις στην Ελλάδα μεγαλώνουν αφού υπάρχει πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής ναυτιλίας και των ελλήνων πλοιοκτητών.
Επικεφαλής της V.Ships στην Ελλάδα είναι ο Κώστας Κόντες, ένας ακόμη έλληνας τον οποίο εμπιστεύονται για τις γνώσεις και τις ικανότητες του οι ξένοι για να «τρέξει» την εταιρεία τους.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην V.Ships Ελλάδος ως Superintendent Engineer και Project Manager για την V.Ships Leisure που είναι ειδικευμένη επιχείρηση διαχείρισης πλοίων του V.Group για τα επιβατηγά. Επίσης, εργάστηκε ως Business Development Manager στο γραφείο της Ελλάδος το οποίο εξέλιξε και το έφερε στην κορυφή.
Στα μέσα του 2016 ανέλαβε τον ρόλο του Γενικού Διευθυντή του ελληνικού γραφείου. Έχει λάβει βραβείο αριστείας του V.Group. Η επένδυση στον ηγετικό του ρόλο ήρθε μέσω ενός αναπτυξιακού προγράμματος που προσέφερε το V.Group μέσω του Business School, του Πανεπιστημίου Strathclyde.
«Προσβλέπουμε στο να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην επιτυχία της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας. Δουλεύοντας σε συνεργασία με τους πελάτες μας, είμαστε σε θέση να προτείνουμε αξιόλογες προτάσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για την μέγιστη απόδοση των επιχειρήσεων τους σε αυτούς τους δύσκολούς καιρούς» επισημαίνει.
Ο όμιλος V.Group χαρακτηρίζεται ως η λύση για παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών και μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε δυνατή ανάγκη ενός πλοιοκτήτη.
Το γραφείο στην Ελλάδα άνοιξε το 1994 και εστίασε στους έλληνες πλοιοκτήτες.
Το 2013, μετά την εξαγορά του ομίλου από την OMERS, υπήρξε στρατηγικό σχέδιο για να γίνουν μεγάλες επενδύσεις στην ελληνική αγορά αναγνωρίζοντας τη δυναμική της ελληνόκτητης ναυτιλίας που ελέγχει πάνω από 4.000 πλοία.
« Ο Όμιλος έδωσε στους πελάτες του στην Ελλάδα νέες λύσεις για να αυξήσουν την αξία των επιχειρήσεών τους. Πολύ καλό παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία καινοτόμου συνεργασίας με την Costamare S.A. της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, μίας εκ των κορυφαίων ναυτιλιακών η οποία εξειδικεύεται στον τομέα των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Πετύχαμε οικονομίες κλίμακος στη διαχείρισης του στόλου» επισημαίνει ο Κώστας Κόντες:
«Το 2016, αυτή η καινοτόμος προσέγγιση αναπτύχθηκε περαιτέρω με μία νέα συνεργασίας με πολύ γνωστή ελληνική εταιρεία η οποία διαχειρίζεται πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, την Empros Lines. Και στις δύο περιπτώσεις η αξία των συνεργασιών αυτών γίνεται αντιληπτή στην ελληνική αγορά. Αυτό αποτελεί παράδειγμα του πώς το V.Group καταφέρνει να διατηρήσει την τοπική, προσωπική σχέση δίνοντας στους πελάτες της αυτό που θέλουν.
H V.Ships Greece έχει αναμφισβήτητα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο για την ελληνική όσο και τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα βελτιώνοντας προσεκτικά το μοντέλο συνεργασίας παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες και σε άλλους Έλληνες πλοιοκτήτες».
Η V.Ships Greece τα τελευταία χρόνια αυξάνει τον στόλο της με ετήσιο ρυθμό 20% μέσω της έμπειρης ομάδας στελεχών του γραφείου του Πειραιά με εξειδίκευση στην χρηστή διαχείριση φορτηγών και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Ο Κώστας Κόντες αναφέρει: «H V.Ships αναγνωρίζει την επιτυχία του ελληνικού ναυτιλιακού κλάδου και δεσμεύεται να στηρίξει την ελληνική ναυτιλιακή αγορά, καλύπτοντας τις ανάγκες της και παρέχοντας ευέλικτες και καινοτόμες λύσεις. Πιστεύουμε ότι δουλεύοντας με τους Έλληνες πλοιοκτήτες μπορούμε, μέσω συνεργασίας, να προσφέρουμε την απαραίτητη ευελιξία και τα σύγχρονα συστήματα διαχείρισης ενός επαγγελματία του κλάδου διαχείρισης πλοίων (third party managers) για τη μεγιστοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού σε μια κυκλική αγορά.»
Η ελληνική τεχνογνωσία
Έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και αποτελώντας μέρος της ευρύτερης επιτυχίας του ομίλου V.Group σε διεθνές επίπεδο, ο Κ. Κόντες εξαίρει την εμπειρία των στελεχών που επανδρώνουν το γραφείο του Πειραιά:
«Η ομάδα των ανώτερων στελεχών έχει εξαιρετική προϋπηρεσία σε μεγάλες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, τόσο στη θάλασσα όσο και στην στεριά. Και αυτή η εμπειρία και η τεχνογνωσία αναμειγνύεται με την επένδυση σε νέα ταλέντα, για την επάνδρωση και εξέλιξη της παράδοσης της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.»
Στήριξη των νέων στην Ελλάδα
Ο όμιλος στηρίζει τους πτυχιούχος του ναυτιλιακού κλάδου, καθώς δίνει την ευκαιρία, κάθε χρόνο, σε οχτώ νέους να ξεκινήσουν την καριέρα τους στο V.Group, σε διαφορετικά γραφεία του ομίλου ανά τον κόσμο. Στόχος είναι να δημιουργήσει τα αυριανά ηγετικά στελέχη της ναυτιλίας.
«Είμαι πολύ περήφανος που είχαμε τέσσερις Έλληνες πτυχιούχους οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα πριν αναλάβουν έναν μόνιμο ρόλο στη ναυτιλιακή κοινότητα» λέει ο Κ. Κόντες και προσθέτει:
«Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κοινωνία. Η V.Ships επικροτεί τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες για να ενθαρρύνουν τους νέους να σταδιοδρομήσουν στο ναυτιλιακό κλάδο. Αυτό είναι κατανοητό, καθώς η ναυτιλία στην Ελλάδα, παρά τις δύσκολες στιγμές, παραμένει ένας σημαντικός, ζωντανός και σεβαστός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.
Η V.Ships δεσμεύεται να ενθαρρύνει τους νέους που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία τόσο στην θάλασσα όσο και στην ξηρά, επιλέγοντας την επάνδρωση των γραφείων της ή στα πλοία που διαχειρίζεται. Προσβλέποντας σε συνεχή ανάπτυξη στην ελληνική αγορά, εστιάζουμε στην στήριξη των νεότερων γενεών ως μέρος του τοπικού μας σχεδίου διαδοχής. Επιπλέον, στηρίζουμε συνεχώς τους Έλληνες προμηθευτές, συνεργεία και ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες καθώς και την πραγματοποίηση και εφόσον είναι εφικτές επισκευές και στην Ελλάδα.»
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.