23 Μαΐ 2017

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Μιχ.Λάμπρου στον τέως πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη



 
Ο Ανδρέας Ανδρεάδης
Ο Μιχάλης Λάμπρος, Γενικός Διευθυντής Majestic International Cruises, από τα εμπειρότερα στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας με περισσότερα από 50 χρόνια πρoϋπηρεσίας με προσωπική επιστολή του  προς τον τέως πλέον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη τον αποχαιρέτησε κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία του και στην προσφορά του  στον τουριστικό κλάδο:

Αγαπητέ φίλε Ανδρέα,

Όπως γνωρίζεις έχω κάποια καλή σχέση και ευχέρεια στο γραπτό λόγο, όμως σήμερα που προσπαθώ να σου εκφράσω λίγες προσωπικές σκέψεις για την επί 27 έτη προσφορά σου στο νευραλγικό τομέα του Τουρισμού και την αποχώρησή σου από την Προεδρία του ΣΕΤΕ δυσκολεύομαι.


Ο Μιχάλης Λάμπρος 
Δυσκολεύομαι φίλε Ανδρέα διότι δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω για την επιτυχημένη διαδρομή και προσφορά στα κοινά επί συναπτά 27 έτη ενός ανθρώπου που έδωσε όλο τον εαυτό του για τη σωστή ανάπτυξη του Τουρισμού της πατρίδας μας, μέσα από τις υπεύθυνες θέσεις που υπηρέτησε με κορωνίδα την παρουσία του τα τελευταία έξι χρόνια ως Προέδρου του ΣΕΤΕ.

Αισθάνθηκα ιδιαίτερα ευτυχής που είχα την ευκαιρία να σε γνωρίσω για πρώτη φορά στην εκδήλωση που διοργάνωσε η τότε Υπουργός εκτός των άλλων και Ναυτιλίας, κυρία Κατσέλη, στο Κοινοβούλιο για την ενημέρωση μερίδας βουλευτών για τα ευεργετήματα της εθνικής μας οικονομίας από την άρση του cabotage στον τομέα της Κρουαζιέρας.  Οι πεντακάθαρες και κρυστάλλινες απόψεις σου ως αντιπροέδρου του ΣΕΤΕ εκείνη την εποχή, με εντυπωσίασαν και βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματοποίηση των προσπαθειών της Ενώσεώς μας για την κατάργηση του cabotage.

Η συνέχεια της συνεργασίας μας ήταν πάντοτε στενή και εποικοδομητική για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην πατρίδα μας, εσείς από την πλευρά του ΣΕΤΕ και εμείς μέσω της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Η εξαετής πορεία σου ως Προέδρου του ΣΕΤΕ ήταν γεμάτη από θετικές και εποικοδομητικές ενέργειες οι οποίες κατά κοινή ομολογία έδωσαν την πρωτοφανή ώθηση και αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας με άμεσο επίσης αποτέλεσμα τη θεαματική ενίσχυση του εισαγόμενου συναλλάγματος, κάτι που αποτέλεσε ισχυρή τονωτική οικονομική ένεση στην ταλαίπωρη εθνική μας οικονομία.

Αποχωρείς από τον ΣΕΤΕ αφήνοντας πίσω σου μόνο περγαμηνές και παρακαταθήκες προς τις νέες γενιές που καλούνται να συνεχίσουν το δικό σου παράδειγμα, κάτι για το οποίο είμαι απόλυτα πεπεισμένος.



Παρά την αρχική μου έκπληξη για την απόφασή σου να αποχωρήσεις από την Προεδρία του ΣΕΤΕ, στο τέλος με έπεισες ότι είναι καιρός να παραδώσομε τη σκυτάλη στους νέους οι οποίοι έχουν και την σωστή επαγγελματική κατάρτιση αλλά και τη θέληση να συνεχίσουν αποκτώντας ανεκτίμητες εμπειρίες.  Εξ’ άλλου όπως γνωρίζεις φίλε Ανδρέα, κάτι παρόμοιο έπραξα κι εγώ όταν πρόσφατα αποχώρησα από τη θέση του Αντιπροέδρου της Ενώσεώς μας.

Για όλα όσα προσέφερες στον τομέα του Τουρισμού δεν φτάνει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσεις να προσφέρεις τις πολύτιμες συμβουλές σου στον τομέα του Τουρισμού μια και ολόκληρη η ζωή σου είναι στενά συνδεδεμένη με τα ξενοδοχεία που αποτελούν αναπόσπαστο δραστήριο μέλος του ΣΕΤΕ.

Άλλωστε όπως γνωρίζεις κάτι παρόμοιο προσφέρω και εγώ εξωκοιβουλευτικά στην Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Η φιλία και η συνεργασία μας σίγουρα θα συνεχισθεί. Είμαστε ακόμα και οι δύο μάχιμοι.

Με θερμούς φιλικούς χαιρετισμούς,



_______________
Μιχάλης Λάμπρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.