28 Μαΐ 2017

Αδ. Πολέμης: Νέες επενδύσεις από τον tycoon της ναυτιλίας

Ένας από τους παραδοσιακούς Έλληνες πλοιοκτήτες, ο Αδαμάντιος Πολέμης βρίσκεται συνεχώς στην διεθνή επικαιρότητα λόγω της έντονης επιχειρηματικής του δραστηριότητας.
Στις αρχές της χρονιάς ήρθε είδηση ότι επενδύει σε ναυπηγήσεις σχεδόν 350 εκατομμύρια δολάρια.
Τώρα προχώρησε στην αγορά ενός υπερ-δεξαμενόπλοιου, τα γνωστά ως VLCC, ενισχύοντας τον στόλο της εταιρείας του, της New Shipping, της οποίας ηγείται, έχοντας στο πλευρό του τα δύο του παιδιά, τον Λεωνίδα και την Αλίνα.

Πρόκειται για δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 320.000 τόνων dw ναυπηγήσεως 2002 στις κορεατικές γιάρδες της Hyundai το οποίο ανήκε στη Euronav. Το κόστος απόκτησής του εκτιμάται στα 21 εκατομμύρια δολάρια μία πολύ καλή τιμή για τέτοιο μεγαθήριο. Η εταιρεία διαθέτει πλέον 11 VLCC/ Η προηγούμενη αγορά έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο. Επρόκειτο και πάλι για δεξαμενόπλοιο VLCC χωρητικότητας 320.000 τόνων, νεότευκτο, το οποίο αποκτήθηκε έναντι 59 εκατομμυρίων δολαρίων.
Από το 2014, όταν ο Αδαμάντιος χώρισε «ειρηνικά» τα επιχειρηματικά του τσανάκια με τον αδελφό του Σπύρο, για να εξασφαλίσουν τα παιδιά τους και να μην δημιουργηθούν, αργότερα, προβλήματα με το μοίρασμα της επιχείρησης, έχει εξαπολύσει μπαράζ επενδύσεων σε αγορές και ναυπηγήσεις πλοίων προσθέτοντας στον στόλο του 19 κομμάτια.
Μετά το διαζύγιο του 2014, η οικογενειακή εταιρεία Polembros που σημαίνει αδελφοί Πολέμη –Polemis Brothers- έμεινε στον Σπύρο ενώ ο Αδαμάντιος έριξε το βάρος στην New Shipping την οποία είχε συστήσει από το 2005.
Ο στόλος της εταιρείας περιλαμβάνει και 13 φορτηγά πλοία. Η πτώση των τιμών για νεότευκτα πλοία οδήγησε τον Έλληνα μεγιστάνα να κάνει στροφή στην επενδυτική πολιτική που ακολουθούσε. Ενώ μέχρι τώρα αγόραζε μεταχειρισμένα πλοία πλέον περνάει σε νεότευκτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε εννέα δεξαμενόπλοια, ναυπηγημένα μεταξύ 1999 και 2002. Τώρα όμως στοχεύει στη μείωση του μέσου όρου ηλικίας του στόλου του.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.