13 Μαΐ 2017

ΔΕΙΤΕ ΤO ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το Πανευρωπαϊκό Ιστιοπλοίας όπως το ζήσαμε μέσα από τις προσπάθειες του Γιάννη Μιτάκη


- Έπεσε η αυλαία και  μας γέμισε εθνική υπερηφάνεια

- Το Marinetimes.blogspot.gr ήταν εκεί όλο το 10ήμερο….
 
Ο Γιάννης με την ελληνική σημαία, δίπλα στον προπονητή του, Θόδωρο Πολυχρονίδη, στο κλείσιμο της αυλαίας των Πανευρωπαϊκών Αγώνων, 
Καλησπέρα στην blog…παρέα. Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοίας που διεξαγόταν  στη Γαλλία ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα, με τα ελληνικά χρώματα  να διακρίνονται για μία ακόμη φορά καταδεικνύοντας ότι η θάλασσα είναι στο DNA του Έλληνα.  Φράση κλισέ μεν αλλά αποτυπώνει την πραγματικότητα.


Τα  δύο μετάλλια ήρθαν από την κατηγορία RSX με τον Βύρωνα τον Κοκκαλάνη να παίρνει το ασημένιο και τον  Λεωνίδα Τσορτανίδη πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους U 17. Τόσο οι αγώνες της κατηγορίας RSX όσο και FINN έγιναν στη Μασσαλία, εκεί που είχαμε  στήσει… αντίσκηνο, ενώ για τα 470 στο Μονακό.

Παρακολουθήσαμε,  μέσω του
Marinetimes.blogspot.gr,  όλες αυτές τις ημέρες από κοντά την προσπάθεια του Γιάννη Μιτάκη ο οποίος κατετάγη 8ος στη γενική στα FINN.  Και αυτό θα σας μεταφέρουμε. Το Πανευρωπαϊκό με τη ματιά του Γιάννη.
Ο Γιάννης, τρίτος από δεξιά, με το βραβείο για τη συμετοχή του στον ημιτελικό ανά χείρας

Στην κατηγορία αυτή, τα FINN,  για πρώτη φορά και…τελευταία έγινε ημιτελικός και τελικός. Ο Γιάννης  κατάφερε να μπει στον ημιτελικό, μία μεγάλη διάκριση μέχρι την… επόμενη.

Ας πάρουμε όμως την ημέρα του έλληνα πρωταθλητή  από την αρχή.

Στην πρώτη κούρσα παιζόταν η πρόκριση στον ημιτελικό. Ο «ΜΙΤ» έτρεξε συντηρητικά σύμφωνα με όσα  είχε σχεδιάσει με τον προπονητή του, Θόδωρο Πολυχρονίδη. Όπως σας είπαμε-γράψαμε  χθες ήθελε μία κούρσα γύρω στο 10. Τερμάτισε 11ος και ανέβηκε 6ος στη γενική βαθμολογία.

Η επόμενη κούρσα  ήταν ο ημιτελικός. Εκεί πέρασαν  οι αθλητές που είχαν τερματίσει στη γενική βαθμολογία από την 4η έως τη 10η θέση. Ο Γιάννης πέρασε ως 6ος. Οι τρεις πρώτοι αθλητές της γενικής βαθμολογίας είχαν προκριθεί ήδη στον τελικό… by-απευθείας.

Ο ημιτελικός ανέβασε την αδρεναλίνη στα ύψη. Ο Γιάννης ήταν τρίτος στη διάρκεια της κούρσας. Όμως στον τελικό περνούσαν οι δύο πρώτοι.
Μας λέει: «Αποφάσισα να ρισκάρω για να πλασαριστώ στη 2άδα. Ή όλα ή τίποτα. Δεν μου βγήκε όμως η τακτική που ακολούθησα, με αποτέλεσμα να χάσω δύο θέσεις και να βρεθώ 5ος στα ημιτελικά άρα  8ος στη γενική».
Ο ΜΙΤ  έκανε την αντεπίθεσή του

Στον απολογισμό που έκανε περιμένοντας τις απονομές μας είπε:

«Το επίπεδο παραμένει πολύ  υψηλό. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ δυνατός και αυτό είναι ό,τι καλύτερο για έναν αθλητή που θέλει να εξελιχθεί αγωνιστικά. Είχα να αγωνιστώ σχεδόν έναν χρόνο σε αυτό το υψηλό επίπεδο, από το Ρίο. Για να μείνεις ψηλά και για να ανέβεις ψηλότερα θέλει σκληρή προπόνηση. Προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση…Συνεχίζουμε…»    

Οι αγώνες του Πανευρωπαϊκού ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για όλους.  Μοναδικές στιγμές έντασης, αγωνίας, χαράς στη νότιο Γαλλία.
Το σκάφος του Έλληνα πρωταθλητή έτοιμο για το ταξίδι της επιστροφής

Πριν σας αποχαιρετίσουμε, να σας ενημερώσουμε ότι ημιτελικός και τελικός δεν θα …ξαναγίνει. Το σύστημα κρίθηκε άδικο αφού κερδίζει όποιος είναι καλός και τυχερός την τελευταία ημέρα και όχι καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Αυτά.
 Νάστε καλά και καλή αντάμωση. Ανανεώνουμε το  blog-ο-ραντεβού μας για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.