22 Μαΐ 2017

Τα «χρυσά» περιφερειακά λιμάνια

Αισθητή αύξηση της κερδοφορίας το 2016 παρουσίασε η συντριπτική πλειοψηφία των Οργανισμών Λιμένων, όπου το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο μοναδικός μέτοχος. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Ταμείο ο μέσος όρος αύξησης, εξαιρουμένου του λιμανιού της Πάτρας, φθάνει το 112%.
Μαζί με της Πάτρας φθάνει στο ασύλληπτο 1.227%, αφού ο Οργανισμός με έδρα την αχαϊκή πρωτεύουσα έκλεισε με κέρδη το 2016. Ωστόσο η τόσο μεγάλη διαφορά προκύπτει από λογιστικές εγγραφές παγίων στοιχείων του έτους 2015, όπου ο Οργανισμός παρουσίασε ζημία 12.384.127 ευρώ.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ «η αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας των περιφερειακών λιμένων το 2016 ήταν αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης από τις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων, μέσω της περιστολής κόστους, της βελτιστοποίησης των λειτουργιών και της εφαρμογής καλών πρακτικών στο πλαίσιο μιας κεντρικής διαχείρισης που γίνεται και με τη συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ».
Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, έξι λιμάνια (Βόλος, Ελευσίνα, Καβάλα, Κέρκυρα, Ραφήνα, Αλεξανδρούπολη) καταγράφουν θετικό πρόσημο για το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.