26 Μαΐ 2017

Συμμετοχή Λιμενικού Σώματος σε ημερίδα του Οργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά, το Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. συμμετείχε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό τη διοργάνωση του Eθελοντικού Mη Kερδοσκοπικού Oργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού”, με θέμα “Οι εξαφανίσεις Παιδιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, δράσεις και πρωτοβουλίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου”.
    Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάσθηκαν στατιστικά στοιχεία επί του θέματος, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και οι στόχοι και οι δράσεις  του έργου “SAFE” (Sustainable Alliance for Missing Children in Greece), στην υλοποίησή του  οποίου το Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. συμμετέχει ενεργά .
    Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή εκπροσώπησε ο Διευθυντής Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Υποναύαρχος Λ.Σ. Αργυρίου Ιωάννης, ενώ στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης στελέχη της  Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Σύνδεσμος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. με υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και Διασώστες Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι παρουσίασαν τον εξοπλισμό διάσωσης (αρτάνη διάσωσης, φορείο, καλάθι διάσωσης) που χρησιμοποιούν τα ελικόπτερα (Super Puma), ενώ πραγματοποίησαν και επίδειξη των διαδικασιών που εκτελούνται κατά τις επιχειρήσεις Έρευνας & Διάσωσης των ελικοπτέρων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
    Στον χαιρετισμό του ο κ. Αργυρίου, εξήρε τη συνεργασία μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού”, αναφέρθηκε στη συμμετοχή στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο έργο “SAFE”, ενώ τόνισε τη συνδρομή του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. σε περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων κατά τα έτη 2014 έως 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.