13 Μαΐ 2017

Αρ.Πίττας: Μείωση ζημιών και ανανέωση στόλου για την Euroseas


Αύξηση  εσόδων κατά 26,6% παρουσίασε το α΄ τρίμηνο του 2017 η εισηγμένης το αμερικανικό χρηματιστήριο Euroseas συμφερόντων του Αριστείδη Πίττα με έδρα το Μαρούσι. Πιο συγκεκριμένα ο τζίρος έφθασε στα 8,3 εκατομμύρια δολάρια έναντι 6,5 εκ.  το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Στα αποτελέσματα περιλαμβάνεται και το ποσό των 500.00 δολαρίων από την πώληση πλοίου.

Οι καθαρές ζημιές για το πρώτο τρίμηνο είναι 2,2 εκατ. έναντι 2,6 εκ. το 2016. Ο στόλος αποτελείται από 14 πλοία   που έχουν  ημερήσια έσοδα από ναύλους,  κατά μέσο όρο, τα 7.313 δολάρια έκαστο. Το EBITDA είναι στα  200 χιλιάδες δολάρια έναντι 100.000 δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αριστείδης Πίττας  δήλωσε μεταξύ άλλων: « Το ξεκίνημα τα ου2017 βρήκε τις αγορές τόσο  του ξηρού φορτίου όσο και των containers να ανακάμπτουν από τα ιστορικά χαμηλά που παρατηρήθηκαν το 2016. Η μείωση τα ων παραγγελιών για νεότευκτα πλοία σε συνδυασμό με τα ην ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας   μας γεμίζει ελπίδες ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί έστω και με μέτριους ρυθμούς.

Ο στόλος μας θα πρέπει να είναι έτοιμος για να επωφεληθεί στον μέγιστο βαθμό  από την ανάκαμψη τη2 αγοράς που ξεκίνησε στα τέλη του 2016  και συνεχίζει μέσα στο 2017. Τα πλοία του στόλου είναι ναυλωμένα σε βραχυχρόνιες ναυλώσεις  ενώ ανανεώσαμε περαιτέρω τον στόλο με τα φορτηγά, ο οποίος περιλαμβάνει  δυο νεότευκτα και τέσσερα πολύ καλά συντηρημένα ναυπηγημένα στην Ιαπωνία». 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.