29 Μαΐ 2017

Συνεργασία υπ.Ναυτιλίας με το Ίδρυμα Ευγενίδου για τη Ναυτική Εκπαίδευση





Η αύξηση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και στα Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) κατά 20 άτομα προβλέπεται στο νέο Οργανόγραμμα  του ΥΝΑ. Αυτό επεσήμανε στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδα Δημητριάδη - Ευγενίδη, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Κοινή διαπίστωση είναι  το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κατάργηση των οργανικών θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, από τις κυβερνήσεις των παρελθόντων ετών. Στόχος του ΥΝΑ  είναι η σύσταση νέων οργανικών θέσεων, ώστε να επιτυγχάνεται κάθε χρόνο η βελτίωση του αριθμού των καθηγητών στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση.

 Ο υπουργός τόνισε τη σταθερή τους προσήλωση στη στήριξη και στην ενίσχυση της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης.
Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης πρόσφερε κάθε δυνατή βοήθεια από πλευράς Ιδρύματος, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των Σπουδών στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι στο Νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου προβλέπεται η αύξηση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και στα Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) κατά 20 άτομα.
Ο κ. Ευγενίδης αποδέχτηκε το αίτημα του Υπουργού για συνεργασία του Ιδρύματος με το Υπουργείο, στην αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών. Κατά τη συνάντηση τέθηκε επίσης ο προβληματισμός για τις διαρροές των σπουδαστών από τις ΑΕΝ, όπως και τα αίτια των διαρροών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.