24 Μαΐ 2017

Την από κοινού διαφημιστική προβολή της κρουαζιέρας για Ελλάδα-Τουρκία προτείνουν οι Τούρκοι


 
Ο Erkunt Öner, από την Ένωση Τούρκων Επενδυτών Τουρισμού 

Ο τομέας της κρουαζιέρας βρέθηκε  στο επίκεντρο των συζητήσεων στη δεύτερη και τελευταία ημέρα του Forum με κορυφαίους εκπροσώπους της βιομηχανίας να καταθέτουν τη δική τους προσέγγιση.
«Η πρόσφατη χάραξη μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του yachting στην Ελλάδα είναι ένα πρόσθετο εργαλείο αξιοποίησης του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού τουριστών που φτάνουν στη χώρα και φέτος αναμένεται να αγγίξουν τα 28 εκατομμύρια» δήλωσε   η υπουργός Τουρισμού,   Έλενα Κουντουρά,  στον χαιρετισμό της στο 4ο Posidonia Sea Tourism Forum.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Royal Caribbean Cruises, Ukko Metsola, ο συνολικός αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας από την Ασία έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από το 2012. Η αύξηση αυτή δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης για τον κλάδο στην Ανατολική Μεσόγειο:
 «Η Ασία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά παγκοσμίως και η Κίνα είναι η κινητήρια δύναμη της αγοράς τουρισμού της ηπείρου με περίπου 120 εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες να συρρέουν σε παγκόσμιους προορισμούς κάθε χρόνο», πρόσθεσε και κατέληξε: «Με την ανακήρυξη του 2018 ως έτους τουρισμού Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κίνας, η ευκαιρία για την Ανατολική Μεσόγειο να τοποθετηθεί ως βασικός προορισμός κρουαζιέρας για τους Κινέζους τουρίστες καθίσταται σήμερα πιο σημαντική από ποτέ».
Το ενδιαφέρον προκάλεσε η τοποθέτηση του  Erkunt Öner, από την Ένωση Τούρκων Επενδυτών Τουρισμού (TTIA):  «Το καινοτόμο μάρκετινγκ θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σε πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη της Ανατολικής Μεσογείου εξαιτίας της συνεχιζόμενης γεωπολιτικής αστάθειας». Πρότεινε, δε,  τη δημιουργία ενός Cruise Aegean Forum που θα προβάλλει το κοινό προϊόν κρουαζιέρας Ελλάδας-Τουρκίας υπό τη θεματική ομπρέλα των «τεσσάρων θαυμάτων του κόσμου» που θα είχαν ιδιαίτερη απήχηση στους επιβάτες κρουαζιέρας από τη Βόρεια Αμερική:  «Ανάλογη απήχηση θα είχε και η αναφορά στην περιοχή ως Κεντρική Μεσόγειος ώστε να αποσυνδεθεί από την ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής».
Η σημασία των επισκεπτών κρουαζιέρας από τη Βόρεια Αμερική για τη βιωσιμότητα του τομέα της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο επισημάνθηκε και κατά την παρουσίαση του Δρ. Γιάννη Παράσχη, CEO του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε.:
 «Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του φετινού έτους, στον ΔΑΑ υποδεχτήκαμε περίπου 200.000  επιβάτες κρουαζιέρας, τους περισσότερους από τη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά. Χάρη στη συντονισμένη δυναμικότητα των 773.000 αεροπορικών θέσεων ετησίως, η σύνδεση μεταξύ της Αθήνας και αυτών των αγορών σήμερα είναι καλύτερη από ποτέ».


ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.