26 Μαΐ 2017

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Προβληματισμός από την καθυστέρηση μετάταξης υπαλλήλων




Έντονος είναι ο προβληματισμός σε ΟΛΠ και ΟΛΘ από την  παρατεταμένη καθυστέρηση της πραγματοποίησης μετατάξεων υπαλλήλων.
Σχεδόν 10 μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ και  η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκδώσει τις υπουργικές αποφάσεις για τις μετατάξεις υπαλλήλων των δύο εισηγμένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Επρόκειτο για  αίτημα των  ίδιων των εργαζόμενων  το οποίο διεκδίκησαν μέσω της ΟΜΥΛΕ και πέτυχαν την ικανοποίησή του  μετά από ένα μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων.
Ο νόμος έχει «περάσει» από τη Βουλή και σε αυτόν αναφέρεται ρητά  ότι χρειάζεται υπουργική απόφαση του ΥΝΑ και ΚΥΑ του ΥΝΑ και του υπουργείου Εργασίας για να εξειδικευτούν οι όροι και προϋποθέσεις με τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μετακινηθούν στο δημόσιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν εργαζόμενοι από τους περίπου 2.000 που απασχολούνται  σε ΟΛΠ και ΟΛΘ  οι οποίοι συνεχίζουν να είναι αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και θέλουν να αποχωρήσουν από τις δύο ΑΕ για να συνεχίσουν να εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Είναι αρκετοί που δεν θα έλεγαν όχι στην μετάταξή τους σε ένα από το 10 περιφερειακά λιμάνια που ανήκουν στο Δημόσιο και χρειάζονται ενίσχυση του προσωπικού τους.
Προφανώς η κυβέρνηση προβληματίζεται με τη σειρά της για τον τρόπο που θα το θέσει στους Θεσμούς αφού στην ουσία οι εργαζόμενοι φεύγουν από τον ιδιωτικό τομέα και περνάνε στο δημόσιο.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε ότι τον προσεχή Ιούλιο θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη νέα ΣΣΕ μέσω της οποίας θα μπει σε…τάξη ο κανονισμός εργασίας.  

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.