12 Μαΐ 2017

Δείτε Φωτό: ΟΛΑ για ΟΛΑ από τον Γιάννη Μιτάκη για πρόκριση στον ΤΕΛΙΚΟ του Ευρωπαϊκού Ιστιοπλοίας στη Μασσαλία το Σάββατο


- 5η ημέρα των αγώνων. Το Marinetimes.blogspot.gr είναι  εκεί. 

- Θα γίνουν Ημιτελικός και Τελικός σε μονές  κούρσες σύμφωνα με τους ΝΕΟΥΣ   κανονισμούς.   


- Στα ύψη η αδρεναλίνη   Διαβάστε  τη  συναρπαστική εξέλιξη των αγώνων. 

-Στην 7η θέση της γενικής βαθμολογίας ο Γιάννης. Αύριο η μεγάλη ημέρα για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Καλησπέρα σε όλη την blog…παρέα από τη Μασσαλία. 
Στην κορύφωσή του φθάνει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοίας για την κατηγορία Finn.  Αύριο είναι προγραμματισμένες  τρεις  κούρσες.  Στη μία  θα τρέξουν όλοι,  πλην των τριών πρώτων της γενικής  βαθμολογίας όπως έκλεισε σήμερα.  Αυτοί οι τρεις πήραν ήδη το εισιτήριο και  πάνε απευθείας στον τελικό. Μετά τη μεγάλη σε συμμετοχή κούρσα θα ακολουθήσει  ο  ημιτελικός και ο…. τελικός.

  Όπως σας έγραφα από την περασμένη εβδομάδα  εφαρμόζονται καινούργιοι κανονισμοί.  Θα σας τα γράψω μετά. Όλα με τη σειρά.

Ο Γιάννης  κατάφερε να μείνει στη 10άδα,  χάνοντας σήμερα μία θέση στη γενική βαθμολογία. 
Έγιναν τρεις ιστιοδρομίες και  τερμάτισε  κατά σειρά  10-24-10. Αύριο θα κάνει την τελική του αντεπίθεση.  
Ο αέρας ήταν  δυνατός. Οι ιστιοπλόοι  έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αλλαγές διεύθυνσης  του ανέμου.

«Ήταν δύσκολος ο καιρός.  Υπήρχαν πολλές αλλαγές διεύθυνσης του ανέμου που ευνοούσαν όσους βρίσκονταν  στα άκρα. Αρκεί να ήσουν στη σωστή πλευρά, στο σωστό άκρο της κούρσας» αναλύει  ο κατάκοπος Γιάννης Μιτάκης  μαζεύοντας  παράλληλα  τα πράγματά του και φτιάχνοντας το σκάφος τους: «Στη δεύτερη κούρσα, θα σου το εκμυστηρευτώ αυτό,   είδα την αλλαγή.  Δεν της  έδωσα  την πρέπουσα σημασία , την υποτίμησα. Όμως ήταν τελικά μεγάλη αλλαγή αέρα και έμεινα  πίσω».


Αύριο θα ζήσουμε τους αγώνες με τους νέους κανονισμούς.  Στην πρώτη κούρσα θα τρέξουν όλοι  πλην των τριών  πρώτων οι οποίοι έχουν προκριθεί ήδη στον «τελικό».
 Από τους  67 που έχουν …απομείνει,   όσοι τερματίσουν στη γενική βαθμολογία από  τη θέση 4 έως και την 10η  περνάνε στον ημιτελικό.

Εκεί, σε ΜΙΑ  και μόνο κούρσα όποιοι τερματίσουν 1-2 (δεν μετράνε οι κούρσες που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες. Ό,τι έρθουν σε αυτή και ΜΟΝΟ την κούρσα) περνάνε στον τελικό όπου θα τους περιμένουν οι άλλοι τρεις.

Οι πέντε σε ΜΙΑ και μόνο κούρσα θα παίξουν τα τρία μετάλλια.    Επαναλαμβάνω ημιτελικός και τελικός είναι ό,τι θέση πάρεις,  χωρίς να μετράνε οι κούρσες που έκανες πριν.

 Η αδρεναλίνη στα ύψη. Μπορείς  να έχεις μπει ως πρώτος στον τελικό και να μείνεις εκτός βάθρου ακόμη και πέμπτος!!! Χαμός …

«Αύριο έχω σχεδιάσει με τον προπονητή μου, τον Θόδωρο Πολυχρονίδη,  να πάμε την πρώτη κούρσα συντηρητικά, κοντά στη 10η θέση που  θα μου δώσει την πρόκριση στα ημιτελικά. Μετά οι αγώνες είναι  μονοί  και  θα τα δώσω  όλα για όλα»  είναι τα λόγια του Γιάννη.   
Φορτώνεται τον σάκο και λέει χαμογελώντας: «Πάω για αποθεραπεία. Είμαι κομμάτια από την κούραση. Αλλά που να δεις τους άλλους….»


Τα λέμε αύριο mates. Η ημέρα θα είναι ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ.  Καλό βράδυ….    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.