29 Ιουν 2018

Ιστιοπλοϊα: Χρυσό μετάλλιο για τη Νάνσυ Φακίδη στους Μεσογειακούς Αγώνες




«Επόμενος μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο. Το εισιτήριο θα το διεκδικήσω στις αρχές Αυγούστου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Άαρχους της Δανίας» δήλωσε η Ελληνίδα ιστιοπλόος στο www.protothema.gr



Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική Ιστιοπλοία στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Ταραγόνα της Ισπανίας.


Η Νάνσυ Φακίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Laser Radial. Είναι μία αξιοσημείωτη νίκη αφού για πρώτη φορά κατακτά η Ελλάδα το χρυσό στην κατηγορία radial γυναικών.  

Η ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, η οποία είναι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα της ελληνικής ιστιοπλοΐας,  βάζει πλέον ρότα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Άαρχους της Δανίας αρχές Αυγούστου, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.  

Λίγα λεπτά μετά την απονομή, μίλησε στο «protothema.gr»:

«Είμαι πολύ χαρούμενη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Και η χαρά μου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αφού η Ελλάδα κατακτά για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς στο Radial γυναικών.   Ήταν μέσα στους στόχους ένα μετάλλιο. Προσπάθησα για το  χρυσό πάρα πολύ, κούρσα με την κούρσα» και προσέθεσε:
«Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση αγωνιστικά και αυτό με βοήθησε να φθάσω στην κορυφή του βάθρου».

Για τον επόμενο στόχος της δήλωσε :
«Επόμενος μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο. Το εισιτήριο θα το διεκδικήσω στις αρχές Αυγούστου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Άαρχους της Δανίας.
Όλα είναι εφικτά. Είμαι σε καλή κατάσταση και αυτό  φάνηκε και από την κατάκτηση του  χρυσού μεταλλίου στους Μεσογειακούς Αγώνες».

Στην Ταραγόνα η  ιστιοπλόος του Ν.Ο. Βουλιαγμένης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και σε 11 ιστιοδρομίες πήρε τέσσερις πρωτιές.  Πιο συγκεκριμένα οι θέσεις που έφερε η Νάνσυ Φακίδη ήταν: 7, 3, 1, 6, 1, 1, 3, 1, 7, 4 και 3.

Δεύτερη  κατετάγη  η Ιταλίδα Σ. Ζενάρο με 38β. και τρίτη η Ισπανίδα Μ. Ρ. Κάθο με 40 βαθμούς.
Η Μαρία Βλάχου κατέλαβε την 11η θέση με 109 βαθμούς σε σύνολο 15 σκαφών.

Στα Laser Standard  ο Αντώνης  Μπουγιούρης τερμάτισε 9ος με 89β. και ο Δημήτρης  Παπαδημητρίου 14ος με 118 βαθμούς. Έτρεξαν 20 σκάφη και πραγματοποιήθηκαν  11 κούρσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.