2 Ιουν 2018

Οι Έλληνες κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού υποδέχθηκαν τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους





Η Ελένη Πολυχρονοπούλου πρόεδρος της HEMEXPO  με την πρόεδρο της SEA Europe Kleven  Kjersti



Με αφορμή την παγκόσμια  Έκθεση των Ποσειδωνίων βρίσκονται στην Αθήνα 62 μέλη της   ένωσης SEA Europe - Ships and Maritime Equipment Association τα οποία είχαν συναντήσεις με την πρόεδρο της HEMEXPO, Ελένη Πολυχρονοπούλου.  
Μέσω της συμμετοχής τους στην SEA Europe, οι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού έχουν την ευκαιρία για την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι  του ναυτιλιακού εξοπλισμού αλλά και των ναυπηγείων, ενώ τους καθιστά  θεσμικούς συνομιλητές της Commission και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τους δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης τόσο σε πηγές πληροφοριών όσο και σε υψηλού επιπέδου networking.
H HEMEXPO, αποτελεί μέλος της ένωσης SEA Europe - Ships and Maritime Equipment Association. Στην εν λόγω Ένωση συμμετέχουν τα Ευρωπαϊκά ναυπηγεία και  οι επιχειρήσεις κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού.
Κύριος στόχος της SEA Europe  είναι η προώθηση και η υποστήριξη των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που εμπλέκονται στην κατασκευή, συντήρηση και επισκευή όλων των τύπων πλοίων και άλλων θαλάσσιων κατασκευών.
Οι εταιρείες της ΗΕΜΕΧΡΟ διαθέτουν ολοκληρωμένη βιομηχανική γραμμή παραγωγής προϊόντων στην Ελλάδα και παράγουν πιστοποιημένα  προϊόντα υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας. Δραστηριοποιούνται επίσης σε ένα ευρύ φάσμα κατασκευών ναυτιλιακού εξοπλισμού, που αφορούν, την προστασία του περιβάλλοντος, συστήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης πλοίων, συστήματα μετρήσεων, επικοινωνίες, εσωτερικούς εξοπλισμούς, ξενοδοχειακό εξοπλισμό, συστήματα ασφάλειας και αυτοματισμού και μηχανολογικό εξοπλισμό.
 Η ΗΕΜΕΧΡΟ αποτελεί την πρώτη οργανωμένη Ελληνική προσπάθεια για  εξωστρέφεια στο κλάδο των κατασκευών ναυτιλιακού εξοπλισμού. Στόχος είναι η προώθηση του ναυτιλιακού εξοπλισμού που παράγεται στην Ελλάδα από υγιείς, καινοτόμες επιχειρήσεις και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των εταιρειών προς την παγκόσμια αγορά της ναυπήγησης πλοίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.