27 Ιουν 2018

ABS – Probunkers υπέγραψαν Συμφωνία για ένα στόλο τροφοδοσίας πλοίων με LNG




 Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο,
παγκόσμιας κλίμακας δίκτυο τροφοδοσίας πλοίων με καύσιμα
 

 Mία πρωτοποριακή Συμφωνία Κοινής Ανάπτυξης (Joint Development Program) με την εταιρεία Probunkers υπέγραψε η ABS, με αντικείμενο την παροχή τεχνικής υποστήριξης για την ανάπτυξη ενός στόλου ειδικών σκαφών τροφοδοσίας πλοίων με καύσιμο LNG σε σημαντικά λιμάνια σε όλο τον κόσμο.


Με έδρα την Αθήνα, η Probunkers έχει ως στόχο να σχεδιάσει, να ναυπηγήσει και να διαχειρίζεται ένα στόλο από μοντέρνα και φιλικά προς το περιβάλλον σκάφη για ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμο LNG, αρχικά σε επτά διεθνή λιμάνια: Houston, Rotterdam (ή, εναλλακτικά, Antwerp), Gibraltar, Singapore, Hong Kong, Busan και Fujairah.

«Ο νέος κανονισμός για τις χαμηλές εκπομπές θείου στα καύσιμα, καθιστά το LNG μία ελκυστική πρόταση για τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές πλοίων που θέλουν να ανταποκριθούν στο 2020 Sulphur Cap. Ωστόσο, η έλλειψη υποδομών τροφοδοσίας ήταν έως τώρα βασικός ανασταλτικός παράγοντας για την υιοθέτηση αυτής της λύσης. Η ABS είναι υπερήφανη που μπορεί πλέον να παίξει κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, σε συνεργασία με την Probunkers», δήλωσε ο Peter Fitzpatrick, ABS Vice President, Global Business Development. «Η ABS είναι παγκόσμιος ηγέτης στο LNG, επομένως δεν υπάρχει καλύτερα εξοπλισμένος οργανισμός για να ανταποκριθεί στις τεχνικές και λειτουργικές προκλήσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ένα τόσο μεγάλο και φιλόδοξο project», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ABS θα συνεργαστεί με την Probunkers παρέχοντας καθοδήγηση και τεχνογνωσία στο σχεδιασμό του στόλου αλλά και στον καθορισμό των εφαρμοστέων προδιαγραφών και κανονισμών. Επίσης, η ABS θα εντοπίσει τις τεχνικές και λειτουργικές προκλήσεις και θα παρέχει συμβουλές για τεχνολογικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα που αφορά, μεταξύ άλλων, τη χωρητικότητα, τις διαστάσεις των σκαφών σε συνάρτηση με τους περιορισμούς του κάθε λιμανιού, την απαιτούμενη ισχύ και ταχύτητα και τα συστήματα πλοήγησης. Η ανάλυση της καταλληλότητας των διαθέσιμων τεχνολογιών για συγκράτηση φορτίων, των συστημάτων για μεταφορά και παράδοση LNG και των συστημάτων εξάτμισης, αποτελεί επίσης βασικό τμήμα της συνεργασίας.

Ο Αλέξανδρος Προκοπάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Probunkers, δήλωσε: «Το όραμά μας είναι να γίνουμε ο κορυφαίος προμηθευτής καυσίμου LNG στον κόσμο. Η συνεργασία μας με την ABS θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση της φιλοδοξίας μας να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο, παγκόσμιας κλίμακας δίκτυο εφοδιασμού πλοίων με καύσιμα, το οποίο θα υποστηρίξει το στόχο για Βιώσιμη Ναυτιλία και Πράσινη Ενέργεια”.



Αναγνωρίζοντας το μεταβαλλόμενο τοπίο και την αυξανόμενη εστίαση της βιομηχανίας στο LNG, η ABS δημιούργησε το 2013 τo Global Gas Solutions team με σκοπό την υποστήριξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε projects σχετιζόμενα με το LNG. H Global Gas Solutions team της ABS, όντας πρωτοπόρα στο συγκεκριμένο τομέα, προσφέρει τεχνική υποστήριξη στους τομείς των πλωτών κατασκευών, συστημάτων και εξοπλισμού για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου και κανονισμών κλάσης και σημαίας.
Εκτός από παγκόσμιος ηγέτης στα πλοία μεταφοράς LNG, η ABS διατηρεί και το μεγαλύτερο παγκοσμίως βιβλίο παραγγελιών για την ταξινόμηση των πλοίων LNG.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.