13 Ιουν 2018

Πάνος Κιρνίδης: «Το Νηολόγιο του Παλάου άνοιξε γραφείο στον Πειραιά και δικαιώθηκε»







Αν και οι έλληνες αποτελούν μόλις το 0,15% του παγκόσμιου πληθυσμού, παρ’ όλα αυτά μεταφέρουν με τα πλοία τους το 20% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου. Και ο Πειραιάς παραμένει  το κέντρο της ελληνόκτητης ναυτιλίας προσελκύοντας ολοένα και περισσότερες  εταιρείες του ευρύτερου κλάδου. 

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του  Διεθνούς Νηολογίου του Παλάου (PISR), του ταχύτερα αναπτυσσόμενου Νηολόγιο πλοίων στον κόσμο όπως το χαρακτηρίζουν διεθνή μέσα, η διοίκηση του οποίου, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής της πολιτικής, άνοιξε γραφείο στον Πειραιά. 
Η Δημοκρατία του Παλάου βρίσκεται στο δυτικό Ειρηνικό ωκεανό και περιλαμβάνει περισσότερα από 200 νησιά του αρχιπελάγους των Καρολίνων νήσων. Απέκτησε την πλήρη κυριαρχία του το 1994, κατόπιν Διεθνούς Συμφωνίας με τις ΗΠΑ (Compact of Free Association-COFA), η οποία καθιερώνει την ελεύθερη σχέση μεταξύ των δύο κρατών.
Το Διεθνές Νηολόγιο του Παλάου (PISR) δημιουργήθηκε το 2010 με τροποποίηση του τίτλου 7 του Εθνικού Κώδικα του Παλάου και έχει οριστεί ως Διαχειριστής Νηολόγησης των πλοίων που φέρουν τη σημαία του.
 Ο Πάνος Κιρνίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του PISR, μίλησε στο “business stories” με αφορμή και την Έκθεση των Ποσειδωνίων για τους στόχους του Νηολογίου: 
  «Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής μας πολιτικής,  το 2017, ανοίξαμε το γραφείο μας στον Πειραιά σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές ναυτιλιακές αγορές του πλανήτη. Σήμερα, διαθέτοντας κεντρικά γραφεία τόσο στον Πειραιά, όσο και στο Χιούστον του Τέξας και με ένα δίκτυο 53 Εξουσιοδοτημένων Αντιπροσώπων σε 35 χώρες με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στη διοίκηση, επιθεώρηση και τεχνική υποστήριξη των πλοίων, αλλά και στη διαχείριση των πληρωμάτων τους. Έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε πραγματικά 24ωρη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας. Κατανοώντας απόλυτα τις ανάγκες των πλοιοκτητών και των διαχειριστών των πλοίων φροντίζουμε να τους παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εκείνα εργαλεία, ώστε να επιτυγχάνουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση του στόλου τους.»
Η επιλογή να ανοίξει γραφείο στον Πειραιά δικαίωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα  τη διοίκηση του Παλάου: 
« Δεν είναι τυχαίο ότι τον περασμένο Οκτώβριο, μέσα σε μόλις 12 μήνες από το άνοιγμα του γραφείου μας στον Πειραιά, σύμφωνα με το περιοδικό Fairplay, ο αριθμός των εγγεγραμμένων πλοίων στο νηολόγιο μας από το 2013 παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 43,2%, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο Νηολόγιο. Ήταν ώρα να αξιοποιήσουμε αυτό το πλεονέκτημα».
Μιλώντας για την στρατηγική που ακολουθεί  το PISR, ο Πάνος Κιρνίδης  επεσήμανε:
«Στόχος του PISR δεν ήταν να πλεύσει με την ίδια ταχύτητα και στην ίδια κατεύθυνση με τα υπόλοιπα Νηολόγια, αλλά να τα ξεπεράσει και να προσφέρει στους πλοιοκτήτες ένα Νηολόγιο πιο αποτελεσματικό και οικονομικά ελκυστικό, που ταυτοχρόνως συμβαδίζει με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Στη νέα εποχή της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης, η ανάπτυξη ισχυρών ψηφιακών δεξιοτήτων αποτέλεσε μονόδρομο για το Νηολόγιο του Παλάου.  Ήδη το 2017, το PISR σημείωσε σημαντική ανάπτυξη που του έδωσε προβάδισμα σε σχέση με άλλα αναπτυσσόμενα Νηολόγια. Προσέλκυσε στον στόλο του έναν σημαντικό αριθμό δεξαμενοπλοίων, φορτηγών πλοίων χύδην φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων, Ro-Ro, offshore πλοίων και yachts: ένδειξη ότι το νηολόγιο κατευθύνεται προς τη σωστή και επιδιωκόμενη κατεύθυνση.»
Στην πορεία της συνέντευξης ο Πάνος Κιρνίδης εστίασε  στη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού:
«Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, επενδύσαμε στην ανεύρεση ανθρωπίνου δυναμικού με υψηλό αίσθημα αφοσίωσης στο ναυτιλιακό κόσμο και βαθιά γνώση πάνω στο αντικείμενο. Την αφοσίωση αυτή σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη του γνώση και δεξιότητες χρησιμοποιούμε προς όφελος των πελατών μας, οι οποίοι δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίας μας. Χάρη στο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Αντιπροσώπων μας, τους 105 εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές μας παγκοσμίως, τους μηχανικούς και τους  εξειδικευμένους σε νομικά ζητήματα επαγγελματίες μας. Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές των πλοίων εξειδικευμένες και αξιόπιστες λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Χωρίς τη σωστή τεχνολογία, τους σωστούς ανθρώπους στη σωστή θέση και την απόλυτη αφοσίωσή μας, το όραμα μας δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί» και προσέθεσε αναφερόμενος στους πλοιοκτήτες:
«Οι ανάγκες των πλοιοκτητών έχουν αποτελέσει κινητήρια δύναμη για εμάς και προσπαθούμε να είμαστε ένα τεχνολογικό βήμα μπροστά από τα υπόλοιπα αναπτυσσόμενα Νηολόγια. Οι διαδικασίες  εγγραφής πλοίων στο δικό μας Νηολόγιο αποδεικνύονται πιο ομαλές, ταχύτερες και αποτελεσματικότερες. Είμαστε έτοιμοι να ηγηθούμε στη νέα τεχνολογική επανάσταση».

Ποσειδώνια 2018

Το Νηολόγιου του Παλάου θα έχει δυναμική παρουσία στα Ποσειδώνια 2018.
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η έκθεση των Ποσειδωνίων είναι το καλύτερο κανάλι για να μεταδώσουμε και να παρουσιάσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στην Ελληνική, αλλά και παγκόσμια κοινότητα», δήλωσε ο  Διευθύνων Σύμβουλος του PISR:
«Πρωταρχικός στόχος του Νηολογίου μας είναι να συμβάλλουμε ώστε οι ‘Έλληνες πλοιοκτήτες να λειτουργούν τους στόλους τους με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα».
Ο Πάνος Κιρνίδης έκανε ειδική αναφορά στο σύστημα για την αποφυγή ανεπαρκειών και ελλείψεων των πλοίων που είναι νηολογημένα στο Παλάου το οποίο θα παρουσιαστεί στα Ποσειδώνια:
«Φέτος, στην έκθεση των Ποσειδωνίων, το Διεθνές Νηολόγιο του Παλάου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το καινοτόμο σύστημα που ανέπτυξε για την αποφυγή ανεπαρκειών και ελλείψεων των πλοίων που είναι νηολογημένα σε αυτό (Deficiency Prevention SystemDPS). To DPS παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2016 στο πλαίσιο της προσπάθειας του Νηολογίου μας να ηγηθεί ως το κυρίαρχο τεχνολογικά εξελιγμένο Νηολόγιο. Πιο συγκεκριμένα,  αποτελείται από ένα ειδικά επανδρωμένο τμήμα το οποίο είναι αποκλειστικά επιφορτισμένο με την παρακολούθηση και τον έλεγχο όλων των πλοίων που πλέουν υπό τη Σημαία του Παλάου, με απώτερο σκοπό τη μείωση των ποσοστών ελλείψεων στα πλοία και των ατυχημάτων. Φυσικά, το δίκτυο των έμπειρων επιθεωρητών (FSI)  της σημαίας του PISR συνεργάζεται με το DPS τμήμα για να εξασφαλίσει ότι τα πλοία μας θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θαλάσσια πορεία τους χωρίς να χρειαστεί να κρατηθούν, συχνά για ασήμαντο λόγο, σε κάποιο λιμάνι» και κατέληξε λέγοντας:
« Δικαίως έχουμε τον τίτλο του ‘Έξυπνου Νηολογίου (The SMART Registry). Η τεχνολογία αποτελεί αδιαμφισβήτητα βασικό παράγοντα στο πλαίσιο της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Στη νέα εποχή της τεχνολογίας, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης αλλά και ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.