14 Ιουν 2018

Προσφυγή από 50 επαγγελματίες κατά του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα Αλίμου

Το τελευταίο τους χαρτί παίζουν 50 ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών αναψυχής άνευ πληρώματος προκειμένου να διεκδικήσουν το μέλλον τους στη Μαρίνου Αλίμου, την οποία έως τώρα έχουν ως βάση. Σε διαφορετική περίπτωση ετοιμάζουν σχέδιο για την δημιουργία μαρίνας στην Ανάβυσσο.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι 50 ιδιοκτήτες σύστησαν τον Δεκέμβριο του 2017 συνεταιρισμό με την επωνυμία «Κοιν.Σ.Επ Ελληνική Βάση Γιώτιγκ». Στις 16 Μαίου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου.

Όπως επεσήμαναν χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, καθώς δεν πληρούσε δύο βασικούς όρους: το αποθεματικό ταμείο των 15 εκατ. ευρώ αλλά και την τριετή εμπειρία σε διαχείριση μαρίνων 500 θέσεων ελλιμενισμού.
Σύμφωνα με τον συνεταιρισμό, ο αποκλεισμός τους είναι άκυρος διότι η επιχείρηση είναι νεοσύστατη και για αυτόν τον λόγο δεν μπορούσε να εμφανίσει ένα τόσο μεγάλο απόθεμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τόνισαν δε, ότι διαθέτουν εμπειρία στην συγκεκριμένη μαρίνα μιας και δραστηριοποιούνται εκεί για δεκαετίες.
Η επόμενη κίνησή τους είναι να προσφύγουν κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Όπως υποστήριξαν η εμπειρία που διαθέτουν είναι πιο σημαντική από τον τυπικό όρο του διαγωνισμού.
Η δημιουργία συνεταιρισμού από επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού υλοποιείται για πρώτη φορά. Αν τελικά δεν καταφέρουν να ενταχθούν ξανά στην διαγωνιστική διαδικασία τότε θα αρχίσει η προσπάθεια για τη δημιουργία μαρίνας στην Ανάβυσσο «ενός σπιτιού για τον επαγγελματία στα σκάφη αναψυχής" όπως επεσήμαναν.
Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί από τον Συνεταιρισμό στα αρμόδια υπουργεία αναλυτική μελέτη για την δημιουργία μαρίνας στην Ανάβυσσο, την διαχείριση της οποίας φιλοδοξεί να αναλάβει η "Κοιν.Σ.Επ Ελληνική Βάση Γιώτιγκ" με 500 θέσεις ελλιμενισμού και τιμές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κλάδου, με τα ο μίσθωμα να κυμαίνεται στα 250 ευρώ.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.