26 Ιουν 2018

Γιώργος Μαργέτης: Ο Έλληνας ναυπηγός που κατακτά την παγκόσμια ναυτιλία




Είναι διευθύνων σύμβουλος  σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες Τεχνικών Συμβούλων  στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία.
Ο Γιώργος Μαργέτης,  απόφοιτος της Σχολής Ναυπηγών-Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου του Michigan, με μεταπτυχιακά στο M.I.T. της Βοστώνης,  συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση  του πατέρα του, Δημήτρη,  έδωσε νέα διάσταση στις δραστηριότητες της  Margetis Maritime Consulting επεκτείνοντας σταδιακά και σταθερά τις δραστηριότητές της διεθνώς.   

Με βάση τον Πειραιά, πραγματοποίησε  το πρώτο βήμα εξωστρέφειας  το 2011  στην Κωνσταντινούπολη. Το ένα γραφείο «έφερε» το άλλο. Ακολούθησαν το Μαυροβούνιο, το Σπλίτ, το Χιούστον, η  Σαγκάη, το Ντουμπάι ενώ χθες ανακοίνωσε τα εγκαίνια του νέου γραφείο στην Ινδία και πιο συγκεκριμένα στο Μουμπάι.
 «Επέστρεψα στην Ελλάδα το 1994. Τα θέματα με τα οποία ασχολείται η εταιρεία αφορούν  τεχνικά ζητήματα που απορρέουν  από Ασφαλιστικές Καλύψεις και τη διαχείριση απαιτήσεων, Διαχειριζόμαστε και ερευνούμε ναυτικά ατυχήματα, ζημιές και διαχείριση ασφαλιστικών απαιτήσεων. Αναζητούμε την αιτία του ατυχήματος και  ερευνούμε τρόπους αποκατάστασης της ζημιάς» επισημαίνει ο Γιώργος Μαργέτης και συνεχίζει:
« Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανάπτυξης της εταιρείας , με βάση την Ελλάδα τη Μητρόπολη της ελληνόκτητης ναυτιλίας που είναι  πρώτη στον κόσμο,  συνειδητοποίησα  ότι για να ξεχωρίσουμε στον παγκόσμιο ανταγωνισμό  έπρεπε να έχουμε παρουσία  σε σημαντικά λιμάνια ανά τον κόσμο. Είχαμε εξ αρχής  χαράξει στρατηγικό σχέδιο   το οποίο ακολουθήσαμε. Δημιουργήσαμε μία εταιρική δομή  που επέτρεψε  την προσθήκη περισσότερων τμημάτων  αλλά και παρουσία σε ολοένα  περισσότερες χώρες.
Εκτός από  την Κωνσταντινούπολη  το Μαυροβούνιο, το Σπλίτ, το Χιούστον, την  Σαγκάη, το Ντουμπάι και πρόσφατα το Μπουμπάι των δυτικών Ινδιών,  έχουμε δίκτυο συνεργατών και σε άλλα κομβικής σημασίας λιμάνια όπως στη Σιγκαπούρη, στο Κέιπ Τάουν,  στο Πόρτ Ελίζαμπεθ, στο Μαϊάμι και  στην Αδελαϊδα.»
Η  Margetis Maritime Consulting με Ναυτιλιακούς Οργανισμούς και εταιρείες διαχείρισης  πλοίων. Στους Οργανισμούς συμπεριλαμβάνονται  οι βασικοί ασφαλιστικοί Οργανισμοί Πλοίων-hull and Machinery Underwriters, P&I Clubs   καθώς και ασφαλιστικές εταιρείες για την κάλυψη σκαφών αναψυχής, παγκοσμίως με εστίαση στις ασφαλιστικές  αγορές  της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και των Σκανδιναβικών χωρών.
Επίσης η εταιρεία συνεργάζεται με τράπεζες και χρηματοδοτικούς οργανισμούς  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.