14 Ιουν 2018

Oι Αγγελόπουλοι γιόρτασαν τα 20 χρόνια της «γαλανόλευκης» ARCADIA
Τα πλοία του στόλου της είναι υπό  Ελληνική σημαία


Αναδημοσίευση από
το www.newmoney.gr

Είναι η μόνη ναυτιλιακή εταιρεία, παγκοσμίως, η οποία διαχειρίζεται στόλο που αποτελείται αποκλειστικά από νεότευκτα πλοία. Στον ιστό των δεξαμενόπλοιών της κυματίζει η ελληνική σημαία ενώ οι αξιωματικοί είναι έλληνες. Μία αμιγώς «γαλανόλευκη» εταιρεία η ARCADIA, συμφερόντων Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, «γιόρτασε» τα 20 της χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.
«Το 1998 βάλαμε τα θεμέλια στο οικοδόμημα της ARCADIA τοποθετώντας παραγγελίες για τη ναυπήγηση των δύο πρώτων δεξαμενοπλοίων. Με σεβασμό στις αξίες μας, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.
Πήραμε τολμηρές αποφάσεις, ξεπεράσαμε δυσκολίες, και δημιουργήσαμε μία εταιρεία για την ο ποία σήμερα είμαστε υπερήφανοι» δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.«Με διαδοχικές παραγγελίες όλες σε ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας που έφθασαν τα 36 πλοία συνολικά, δημιουργήσαμε δύο σύγχρονους στόλους. Έναν για μεταφορά πετρελαίου και έναν για μεταφορά ξηρού φορτίου. Και οι δύο στόλοι απαρτίζονται αποκλειστικά από νεότευκτα πλοία ενώ και στους δύο κυματίζει η ελληνική σημαία.

Όλα τα πλοία μας διαθέτουν τη βέλτιστη διαθέσιμη τεχνολογία έτσι είμαστε σε θέση να παρέχουμε ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες πάντα με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην ασφάλεια των πληρωμάτων μας και των πλοίων μας» και προσέθεσε:

«Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την υποστήριξη και την αφοσίωση των ανθρώπων μας, των συνεργατών μας και κυρίως των άξιων ναυτικών μας».

Η ARCADIA διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους στόλους δεξαμενοπλοίων τύπου aframax και suezmax παγκοσμίως.
Αποτελεί την μοναδική εταιρεία που έχει αυξήσει τον στόλο της μόνο με νεότευκτα πλοία, που ναυπηγήθηκαν από την HYUNDAI και την SAMSUNG στην Κορέα.

Το 2007 είχε βραβευθεί με το Lloyd’s Award ως η καλύτερη εταιρεία δεξαμενόπλοιων. Ο λόγος ήταν η ολοκλήρωση τότε, του επενδυτικού της προγράμματος που αφορούσε την ναυπήγηση επτά σύγχρονων δεξαμενόπλοιων, πέντε aframax ναυπηγεία Samsung και δύο suezmax στη Ηyundai. Ήταν το μεγαλύτερο ναυπηγικό πρόγραμμα στον κόσμο για δεξαμενόπλοια άνω των 100.000 τόνων. Το πρώτο της μεγάλο ρεκόρ.

Παράλληλα, στηρίζει εμπράκτως την ελληνική σημαία στον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό, παρά το γεγονός ότι το κόστος είναι υψηλότερο σε σύγκριση με τα ξένα νηολόγια.
Με φιλοσοφία που έχει στο επίκεντρο έννοιες όπως πατρίδα, οικολογική ευαισθησία και συνείδηση και πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής η Arcadia ακολουθεί τη δική του ρότα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ως πρωτοπόρος στις θαλάσσιες μεταφορές, αναγνωρίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη θαλάσσια μεταφορά πετρελαιοειδών έχει δεσμευθεί για την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των εργαζομένων της και την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης. Και όλα αυτά με έργα.

Παράλληλα έχει προηγμένες απόψεις πάνω στη διαχείριση των πλοίων και αυτό την καθιστά ως μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο.

Τα πλοία τόσο της Arcadia έχουν πιστοποιηθεί από ειδικούς επιθεωρητές για την υψηλή ποιότητα εταιρείας/πλοίου και τη συμμόρφωσή τους με πολύ υψηλές τεχνικά και περιβαλλοντικές απαιτήσεις.
Είναι αξιοσημείωτο ότι τα πλοία της που επισκέπτονται τις ΗΠΑ έχουν επιβραβευθεί με Qual Ship 21 για την ποιότητά τους και την ασφάλεια, ενώ και είναι μέλος της Helmepa. Εχει εγκαταστήσει σύστημα αξιολόγησης κινδύνων (risk assessment) με σκοπό την αξιολόγηση των κινδύνων τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.