22 Ιουν 2018

Όμιλος Τσάκου: Αξιοποιεί τον θεσμό της Επαγγελματικής Ασφάλισης για πρώτη φορά στο χώρο της Ελληνικής Ναυτιλίας



Το σεμινάριο με θέμα Shipping: Modern environmental requirements/changes”, της Tsakos Columbia Shipmanagement, σε συνεργασία με το DNV GL REGISTER πραγματοποιήθηκε στη Χίο  ενώ έγινε και η  παρουσίαση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων Ομίλου Τσάκου & Συνεργατών.


Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κκ. Τίτος Κουκάκης, Chios Branch Manager της Tsakos Columbia Shipmanagement (T.C.M.), Αθανάσιος Μόσχος, Crew Manager της Tsakos Columbia Shipmanagement (T.C.M.),  Χαράλαμπος Κατσιπουλάκης, Financial Manager της Tsakos Columbia Shipmanagement (T.C.M.) και Γρηγόριος  Καζαντζής Technical Resource Manager του DNV.


Στους συμμετέχοντες που ξεπέρασαν τους 120 δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα συμμετοχής  στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Ομίλου Τσάκου και Συνεργατών, αλλά και για τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό διεθνών κανόνων και κανονισμών που επιβάλλονται από τον ΙΜΟ στη ναυτιλιακή βιομηχανία και αφορούν περιβαλλοντολογικά ζητήματα.


Όμιλος Τσάκου: ‘’ Οι Άνθρωποί μας η Δύναμή μας’’

Τον θεσμό της Επαγγελματικής Ασφάλισης αξιοποιεί για πρώτη φορά στο χώρο της Ελληνικής Ναυτιλίας  ο Όμιλος   Τσάκου στo πλαίσιo της κοινωνικής του πολιτικής , ενίσχυσης της εργασιακής ασφάλειας και επιβράβευσης  της πολυετούς επιτυχούς υπηρεσίας των στελεχών του
Για τον  το σκοπό αυτό ιδρύει Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων Ομίλου Τσάκου & Συνεργατών για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου , σε στεριά και θάλασσα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στο οποίο δύνανται να συμμετέχουν, προαιρετικά συνεργάτες και μέλη εταιρειών που έχουν έμπρακτη επαγγελματική σχέση με τον Όμιλό Τσάκου.
Τα  πλεονεκτήματα συμμετοχής στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης είναι
•          Αποτελεί ιδανικό μέσο αποταμίευσης ή και αναπλήρωσης εισοδήματος. 
•          Διασφαλίζει ανταποδοτικότητα των καταβαλλόμενων εισφορών μέσω της τήρησης ατομικών λογαριασμών και  ελεγχόμενης επενδυτικής πολιτικής.
•          Ο ατομικός λογαριασμός του ασφαλισμένου δύναται να ενισχύεται  και με καταβολές εισφορών από τον εργοδότη, πέραν της εισφοράς του ασφαλισμένου. 
•          Οι ασφαλισμένοι έχουν άμεση ενημέρωση για το ποσό του σωρευμένου ατομικού τους λογαριασμού μέσω της ιστοσελίδας του ΤΕΑ.
•          Πλήρη δημοσιοποίηση χρηματοοικονομικών καταστάσεων, αναλογιστικών μελετών βιωσιμότητας , επενδυτικών πολιτικών και μέσων.
•          Η διαχείριση των επενδύσεων του ΤΕΑ θα γίνεται από επαγγελματίες Διαχειριστές Επενδύσεων σύμφωνα με τον Κανονισμό Επενδυτικής Πολιτικής του Ταμείου και υπό την αυστηρή εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.       
Εξασφαλίζει σημαντικά φορολογικά κίνητρα βάσει του Ν.4172/2013, με έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα της εισφοράς του μέλους, ενώ παράλληλα η εφάπαξ παροχή επίσης απαλλάσσεται πλήρως από φορολόγηση. 
•          Οι εισφορές στο ΤΕΑ απαλλάσσονται από φόρο ασφαλίστρου και αμοιβές διαμεσολαβούντων, εξασφαλίζοντας χαμηλότερη επιβάρυνση για τα μέλη τους έναντι αντίστοιχων εξόδων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
•          Ο Όμιλος Τσάκου αναλαμβάνει τη κάλυψη όλων των λειτουργικών εξόδων του Ταμείου απαλλάσσοντας κάθε ανάλογης επιβάρυνσης τα μέλη που εργάζονται στις επιχειρήσεις του.

Το Ταμείο αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 7 και 8 του Ν.3029/2002, όπως εκάστοτε ισχύουν. Υπόκειται σε αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας- που εναρμονίζεται με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες- από τρεις Κρατικές Εποπτικές Αρχές (Εθνική Αναλογιστική Αρχή, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Υπουργείο Εργασίας) και έλεγχο από ανεξάρτητους φορείς (Ορκωτούς/Εσωτερικούς ελεγκτές, Διαχειριστής Κινδύνου).
Το Ταμείο έχει συσταθεί ως ξεχωριστή νομική οντότητα, με δικό του  καταστατικό, και τα περιουσιακά του στοιχεία είναι διαχωρισμένα από αυτά του Ομίλου. Το Ταμείο έχει ξεχωριστό Διοικητικό Συμβούλιο με συμμετοχή σε αυτό και των μελών – εργαζομένων το οποίο θα εποπτεύει τη λειτουργία και θα αξιολογεί την απόδοσή του Ταμείου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.