23 Ιουν 2018

Ξενακούδης: Έκανε το νηολόγιο των Marshall Islands πρώτη επιλογή για τους Έλληνες εφοπλιστές





Αισθητή ήταν η παρουσία του νηολογίου την Marshall Islands στην παγκόσμια ναυτική έκθεση των Ποσειδωνίων 2018.
«Ήταν η μεγαλύτερη και καλύτερη έως  τώρα παρουσία μας στα Ποσειδώνια» επεσήμανε ο Θεόφιλος Ξενακούδης Διευθυντής, Worldwide Business Operations και Γενικού Διευθυντή του γραφείου στον Πειραιά:


«Τα μηνύματα που είχαμε από τη ναυτιλιακή βιομηχανία  από την εβδομάδα των Ποσειδωνίων  ήταν θετικά. Η φιλική προσέγγιση των πελατών μας, τα υψηλά  επίπεδα  ασφάλειας, ο μικρός αριθμός κρατήσεων πλοίων από τα ςι λιμενικές αρχές όλα αυτά σημαίνουν ότι είμαστε η πρώτη επιλογή ανάμεσα στα ξένα νηολόγια γα τους έλληνες πλοιοκτήτες. Περίπου  το 20% των ελληνόκτητου στόλου είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο των Marshall Islands και το ποσοστό μεγαλώνει συνεχώς».  


 Ο ελληνόκτητος στόλος είναι εγγεγραμμένος σε 41 συνολικά νηολόγια-σημαίες σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Co-operation Committee). 

Το 2017 πέρασε πρώτο   το νηολόγιο των Marshall Islands  με 791 ελληνόκτητα πλοία συνολικής χωρητικότητας 62,1 εκατ. τόνων DW, ποσοστό 19,3%.  

Η ανατροπή στην κορυφή της λίστας   έχει πυροδοτήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των ξένων σημαιών που προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνικών συμφερόντων πλοία.  

 Ο  Θεόφιλος Ξενακούδης, ο  οποίος ανέλαβε το γραφείο στον  Πειραιά και το εξέλιξε στο δεύτερο μεγαλύτερο μετά τα κεντρικά  στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, από τα 27 συνολικά γραφεία που αποτελούν το  παγκόσμιο δίκτυο του νηολογίου των Νησιών. Είναι εκπρόσωπος της νέας γενιάς.  Επέλεξε να μείνει στην χώρα του και να  δώσει από το μετερίζι της ιδιαίτερης πατρίδας  του, τον Πειραιά,  τον δικό του αγώνα μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας. Κρατάει το τιμόνι του γραφείου τα τελευταία 10 χρόνια και σταθερά και συστηματικά ανεβάζει επίπεδο φθάνοντας στην κορυφή από τη θέση του  Director, Worldwide Business Operations και Γενικού Διευθυντή του γραφείου στον Πειραιά.

Όσο αφορά το μυστικό της επιτυχίας αποκαλύπτει:

«Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξή μας είναι ότι επανδρωθήκαμε με πολλά άτομα που έχουν τεχνική κατάρτιση και γνώση για να μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα όσο πιο γρήγορα γίνεται και σε τοπικό επίπεδο. Αν παρουσιαστεί πρόβλημα σε ελληνόκτητο πλοίο οπουδήποτε  και αν βρίσκεται  αυτό, ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας θα πάρει τηλέφωνο και κάποιος από το τεχνικό μας τμήμα  θα του δώσει τη λύση χωρίς να χρειαστεί να πάει, για παράδειγμα στην Αμερική, για   να πάρει απάντηση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχίζουν να διατηρούν το νηολόγιο των Νησιών Μάρσαλ  σε τόσο υψηλή εκτίμηση, σύμφωνα με την έρευνα για την ελληνική ναυτιλία από το Greek Shipping Co-operation Committee τον Μάρτιο του 2017, που επιβεβαιώνει είναι η πρώτη επιλογή των Ελλήνων πλοιοκτητών».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.