1 Ιουλ 2018

Dr. Anil Sharma: Ο Ινδός μεγαλοεπιχειρηματίας που αγαπούν οι έλληνες εφοπλιστές


Λεζάντα: Ο dr. Anil Sharma με τον Αδαμάντιο Πολέμη



Αναδημοσίευση
από www.newmoney.gr

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας. Από το 2009 βρίσκεται συνεχώς στην ετήσια  λίστα των Lloyds Listμε τις 100 προσωπικότητες της ναυτιλίας που έχουν  τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο.
Ο dr. Anil Sharma επισκέφτηκε την Ελλάδα με αφορμή την παγκόσμια έκθεση των Ποσειδωνίων. Είναι ο ιδρυτής της GMS, της   ισχυρότερης εταιρείας πλοίων  τα οποία οδηγούνται στα διαλυτήρια.
Οι επαφές του με την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα είναι άριστη και οι Έλληνες εφοπλιστές τον…αγαπούν  αφού τους απαλλάσσει από τα γερασμένα σκαριά. Ο ελληνόκτητος στόλος είναι από τους πιο σύγχρονους στον κόσμο αφού οι ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές ναυπηγούν πλοία ή αγοράζουν μικρής ηλικίας για να πληρούν τις προϋποθέσεις που βάζουν οι απαιτητικοί ναυλωτές.
Ο Ινδός επιχειρηματίας είναι ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GMS.  Μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου πήρε  το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ και DBA). Προτού ιδρύσει τη GMS, πέρασε τα πρώτα 10 χρόνια του, ως μέλος της Ακαδημαϊκής κοινότητας και πιο συγκεκριμένα, ως  καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος επιχειρήσεων σε  κρατικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Όταν ίδρυσε την GMS το 1992, ξεκίνησε με την αγορά αποσυρόμενων πλοίων από την Αμερικανική Ναυτιλιακή Διοίκηση (MARAD). Σήμερα η εταιρεία χειρίζεται περίπου το 30% του συνολικού όγκου των πλοίων που ανακυκλώνονται στην Ινδία, στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές, περίπου 20% περισσότερο από τον πιο κοντινό ανταγωνιστή της.
Η GMS ιδρύθηκε το 1992 στο Cumberland των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής πλοίων και offshore assets (υπεράκτιων κατασκευών) για ανακύκλωση στον κόσμο.
Με αποκλειστικούς αντιπροσώπους σε όλες τις μεγάλες αγορές ανακύκλωσης πλοίων στον κόσμο, η GMS, έχει διαπραγματευτεί για αγορά περίπου 3.000 πλοία και υπεράκτιες κατασκευές από την ημέρα ίδρυσης της.
Πέραν του αρχικού γραφείου στο Cumberland των Ηνωμένων Πολιτειών, η GMS, διαθέτει γραφεία στο Αμβούργο , στην Αθήνα, στο Ντουμπάι, στη Σιγκαπούρη, στη Σεούλ, στη Σανγκάη (Κίνα) και στο Τόκυο. Επίσης, διαθέτει αποκλειστικούς αντιπροσώπους σε όλες τις σημαντικές χώρες διεξαγωγής ανακύκλωσης πλοίων, όπως η Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Κίνα και η Τουρκία.
Είναι ο πρώτος και ο μοναδικός αγοραστής πλοίων για ανακύκλωση που ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπεύθυνης-πράσινης ανακύκλωσης πλοίων συνεχίζοντας έτσι να ηγείται της αγοράς ανακύκλωσης, προσφέροντας καινοτόμες και πρακτικές λύσεις για σύγχρονους και ασφαλείς τρόπους ανακύκλωσης.
Ως εταιρεία-ηγέτης του χώρου, η GMS δρα ως εκπρόσωπος του κλάδου σε διεθνή fora καθώς εκπρόσωποι της, καλούνται να μιλήσουν σε όλα τα μεγάλα ναυτιλιακά συνέδρια ανά την υφήλιο.
Πέραν της βασικής της ενασχόλησης, η GMS διαθέτει  τον δικό της στόλο τον οποίο διαχειρίζεται μέσω των διαφόρων τμημάτων της ή και μέσω εταιρειών τεχνικής διαχείρισης. Επίσης, διαθέτει το τμήμα GMS Capital το οποίο ειδικεύεται σε εταιρικές εξαγορές, συγχωνεύσεις, newbuildings αλλά και αγορές πλοίων secondhand.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.