21 Ιουν 2018

Sailing Marathon: Για πρώτη φορά μικτά πληρώματα στα 470 και 420





Την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά σε μικτά πληρώματα θα έχουν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες των 420 και των 470. Μετά την  απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοίας,  η κλάση των 470 είναι πιθανό να αποτελείται από έναν άνδρα και μία γυναίκα ως πλήρωμα  στους Ολυμπιακούς  Αγώνες του 2024 του Παρισιού, το Sailing Marathon θα δώσει την ευκαιρία στους αθλητές μας να πάρουν μέρος σε αντίστοιχο προπονητικό camp, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του ιστιοπλοϊκού event «Sailing Marathon» (28-30 Σεπτεμβρίου).

Η μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας θα οργανωθεί από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος σε συνεργασία με την ομάδα του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου και φιλοδοξεί, όπως και το 2016, να ενώσει όλες τις γενιές της ιστιοπλοΐας και όλες τις κλάσεις σε μία γραμμή. Στις 29 Σεπτεμβρίου, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος του μεγάλου event, στη γραμμή εκκίνησης, στο Μικρολίμανο, αναμένεται να βρεθούν σκάφη από 22 κατηγορίες και στα πληρώματα θα υπάρχει ότι καλύτερο διαθέτει η ελληνική ιστιοπλοΐα και όχι μόνο, καθώς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από ξένους ιστιοπλόους.
Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος περιλαμβάνει τις κατηγορίες: Optimist, 2.4, Laser 4.7, Europe, Laser Rdl, 420, Laser Std, Omega (no trapeze), Yngling, Finn, Dragon, Lightning, 470, Sonar, J24, Star, Platu 25, 49er, A Class, Nacra, Tornado και Moth.

Η  διοργάνωση θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Οι συντελεστές του Sailing Marathon, άνθρωποι και οι ίδιοι της ιστιοπλοΐας, θα διοργανώσουν, εκτός από τον Mαραθώνιο, camp προετοιμασίας για Optimist, Laser 4.7, 420 και 470 με έμπειρους και καταξιωμένους σε διεθνές επίπεδο προπονητές και εξειδικευμένους ομιλητές. Απώτερος σκοπός και στόχος είναι η παροχή γνώσεων και τεχνικών στη νέα γενιά των Ελλήνων ιστιοπλόων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.