6 Ιουν 2018

Υπερπολυτελές mega-yacht αναζητά... πλειοδότη

Στο σφυρί σήμερα βγαίνει και ένα υπερπολυτελές γιοτ για χρέη 1 εκατ. ευρώ της ιδιοκτήτριας εταιρείας του, ΤΙΦΥΣ Ναυτιλιακή ΑΕ προς την Alpha Bank. Πρόκειται για το πλοίο με την επωνυμία POLLUX, ελληνικής σημαίας κατασκευασμένο στα ιταλικά ναυπηγεία «Cantieri Di Pisa» και σχεδιασμένο εσωτερικά από τον Don Starkey.

Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί τα 1,3 εκατ. ευρώ καθώς ο πρώτος πλειστηριασμός που είχε διεξαχθεί πέρυσι τον Ιούνιο είχε κηρυχθεί άγονος. Τότε τιμή πρώτης προσφοράς είχα τεθεί τα 1,85 εκατ. ευρώ.Το πολυτελές σκάφος, μήκους 33,1 μέτρων και πλάτους 7,3 μέτρων, φέτει δύο ντιζελομηχανές 2.285 BHP.Σύμφωνα με την αναγγελία του πλειστηριασμού, μπορεί να φιλοξενήσει 8-10 επιβάτες σε τέσσερις καμπίνες και στο σαλόνι και 6 μέλη πληρώματος σε τρεις καμπίνες.

Οι καμπίνες είναι διακοσμημένες με φυσικά χρώματα, δέρματα και ξυλόγλυπτα, ενώ όλες διαθέτουν μπάνια από μάρμαρο σε συνδυασμό με ασήμι και επιχρυσωμένη διακόσμηση που δείχνει τον κομψό εσωτερικό σχεδιασμό του. Το σαλόνι είναι διακοσμημένο με δερμάτινους καναπέδες και καρέκλες κρεμ χρώματος.
Για την φιλοξενία των επιβατών το σκάφος διαθέτει μια master cabin, μια VIP cabin και δύο δίκλινες καμπίνες. Στο πρύμνιο τμήμα βρίσκεται το κύριο σαλόνι με μεγάλους και ευρύχωρους καναπέδες.Το σκάφος διαθέτει ξεχωριστή σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα και μικρό καθιστικό.

Στο Fly bridge υπάρχουν άνετοι καναπέδες και δευτερεύον πιλοτήριο που επικοινωνεί με το κύριο πιλοτήριο.Ολοι οι χώροι χαρακτηρίζονται από την υψηλή αισθητική της διακόσμησης και της ποιότητας των υλικών.Το σκάφος είναι συμμορφωμένο με τις απαιτήσεις της ελληνικής σημαίας και της κλάσης και φέρει σύγχρονο εξοπλισμό ναυσιπλοίας.

Επιπρόσθετα διαθέτει 2 γεννήτριες KOHLER 50 KW, air condition, 2 boilers, 2 αφαλατωτές και stabilizers. Επίσης TV, HiFi CD/DVD/RADIO, Hifi Home Cinema
Ετος ανακαίνισης: 2008 (εσωτερική ανακαίνιση), Υλικό κατασκευής: fiber glass, Ταχύτητα πλεύσης (crusing speed): 19,12 κόμβοι, Ταχύτητα πλεύσης (max speed): 24 κόμβοι, Αυτονομία: 640 ναυτικά μίλια.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.