5 Ιουν 2018

DNV GL: «Ο ρόλος του νηογνώμονα είναι πιο σημαντικός από ποτέ»








«Σε μια όλο και πιο σύνθετη, ταχέως μεταβαλλόμενη και προκλητική αγορά, ο ρόλος του νηογνώμονα είναι πιο σημαντικός από ποτέ» επεσήμανε ο  Knut Ørbeck-Nilssen, διευθύνων σύμβουλος του νορβηγικού νηογνώμονα   DNV GLMaritime, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων.


« Ο νορβηγικός νηογνώμονας  καθιστά δυνατή την καινοτομία στην ναυπήγηση  πλοίων, καθοδηγεί τους πλοιοκτήτες  και τους διαχειριστές φορείς  μέσω ενός απαιτητικού ρυθμιστικού πλαισίου  και βοηθά τον κλάδο να αντιμετωπίσει το έγκλημα στον κυβερνοχώρο» υπογράμμισε.

Ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DNV GL Group, Remi Eriksen , εξήγησε ότι δύο  είναι οι  παράγοντες που επηρεάζουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία: Η μείωση της εκπομπής αερίων διοξειδίου του άνθρακα και η ψηφιοποίηση.
«Ο ΙΜΟ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι έχει ως στόχο τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία κατά 50%. Είναι ένας φιλόδοξος στόχος όχι όμως απραγματοποίητος. Βλέπουμε ναυτιλιακές εταιρείες να δείχνουν τον δρόμο, με πιο αποτελεσματική σχεδίαση πλοίων, και καλύτερη χρησιμοποίησή τους.

Ο Knut Ørbeck-Nilssen κατά τη διάρκεια της παρουσίας που έκανε επεσήμανε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία βρίσκεται στο κατώτερο σημείο του κύκλου της και ότι αναμένεται να συνεχιστεί η μέτρια ανοδική της πορεία.
Όσο αφορά την προστασία από τα κυβερνοεπιθέσεις ο νορβηγικός νηογνώμονας θα «ρίξει» στην αγορά από την 1η Ιουλίου την πρώτη για αυτό το θέμα οδηγία προκειμένου να καθοδηγήσει τα εταιρείες πώς να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις που υπάρχουν ώστε να λάβουν τις κατάλληλες για το θέμα αυτό πιστοποιήσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.