11 Ιουν 2018

Μινωικές Γραμμές: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την ATTICA για την HSW

Η Εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. ανακοινώνει ότι, σήμερα 11/06/2018 ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την εταιρεία ATTICA Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών, η οποία προέβλεπε τη διάθεση του συνόλου των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. (HSW) καθώς και στην αγορά 2 πλοίων.

Πιο συγκεκριμένα:
Στο πλαίσιο της αρχικής συμφωνίας, με ημερομηνία 26/10/2017, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι ακόλουθες επιμέρους και αλληλεξαρτώμενες (en bloc) συναλλαγές:
- Πώληση από την εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. των 37.667.504 μετοχών της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 48,53% του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου, στην Attica Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών έναντι τιμήματος € 78.500.000.
- Αγορά από την εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. του πλοίου "HIGHSPEED 7" από την εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος € 25.000.000.
 - Αγορά του πλοίου "SUPEREFAST XII" από την εταιρεία Grimaldi Euromed SpA, θυγατρική του Ομίλου Grimaldi και κύριο μέτοχο των Μινωικών Γραμμών, το οποίο ανήκει στην εταιρεία ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 100% θυγατρική της ATTICA Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών, έναντι συνολικού τιμήματος € 74.500.000.
Οι Μινωικές Γραμμές εκτιμούν ότι η υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας θα ενισχύσει περαιτέρω την ταμειακή θέση της Εταιρείας καθώς και την χρηματοοικονομική της διάρθρωση ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για υγιή ανάπτυξη με την δραστηριοποίησή της σε νέες γραμμές. Τέλος, σημειώνεται ότι οι εν λόγω συναλλαγές δεν επηρεάζουν τα οικονομικά
αποτελέσματα της Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.