19 Νοε 2016

Υποτονική κίνηση στις διαλύσεις πλοίων

  Γενικότερα υπάρχει µία έντονη µεταβλητότητα το τελευταίο διάστηµα, ανατρέποντας αυτό που ιστορικά έχει αποδειχθεί, δηλαδή ότι το τελευταίο τρίµηνο του έτους είναι από τα πιο δυνατά στην αγορά των διαλύσεων. Η Ινδία, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσµατος στις ΗΠΑ, αρχικά είδε τις εγχώριες τιµές του σιδήρου και το χρηµατιστήριο να οδηγούνται σε ένα καθοδικό σπιράλ, ενώ παράλληλα η απόφαση του Πρωθυπουργού να αποσύρει από την αγορά, όλα τα χαρτονοµίσµατα των 500
και 1,000 ρουπιών δηµιούργησε ένα κλίµα αναταραχής και αβεβαιότητας που επηρέασε αρνητικά και την όποια αγοραστική διάθεση από τους End Buyers. Το Μπαγκλαντές, παρά το γεγονός ότι οι εγχώριες τιµές του σιδήρου αυξήθηκαν κατά $ 10/LDT, λόγω των εξελίξεων στις ανταγωνίστριες χώρες, οι End Buyers συνεχίζουν και είναι επιφυλακτικοί, περιορίζοντας τις όποιες αγορές σε τονάζ που γεωγραφικά πρόσκεινται στην περιοχή. Στο Πακιστάν, το ατύχηµα που συνέβη είχε σαν αποτέλεσµα την παύση του οποιαδήποτε αγοραστικού ενδιαφέροντος, καθώς έχει σταµατήσει η οποιαδήποτε δραστηριότητα στα διαλυτήρια, αλλά εικάζεται ότι µε το που θα επιτραπεί η έναρξη των δραστηριοτήτων, οι End Buyers θα επιστρέψουν µε βελτιωµένες τιµές ιδιαίτερα για πλοία µεταφοράς ξηρού φορτίου. Η Κίνα, συνεχίζει το πρόγραµµα των επιδοτήσεων για τις κρατικές εταιρείες, αλλά όσο µικραίνει η διαφορά στις προσφερόµενες τιµές µε τις ανταγωνίστριες χώρες, αυξάνονται οι πιθανότητες να τη δούµε να επιστρέφει στην αγορά. . Ο συνολικός αριθµός των διαλύσεων την τελευταία εβδοµάδα ήτανε 869,709 DWT περίπου, εκ των οποίων το 51% (440,480 DWT) ήτανε πλοία ξηρού φορτίου, το 0% (0 DWT) δεξαµενόπλοια, και το 49% (429,229 DWT) Containers. Οι τιµές για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαµενόπλοια κυµάνθηκαν ως εξής: ✏ Ινδία: Από $ 270 - $ 300 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαµενόπλοια αντίστοιχα. ✏ Πακιστάν: Από $ 280 - $ 310 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαµενόπλοια αντίστοιχα. ` GEORGE MOUNDREAS & COMPANY S.A Aλκιβιάδου 167, 185 35 Πειραιάς Τηλ. + 30 210 41 47 000 Email: snp@gmoundreas.gr http://www.gmoundreas.gr Σελίδα 4 από 5 ✏ Μπαγκλαντές: Από $ 275 - $ 305 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαµενόπλοια αντίστοιχα. ✏ Κίνα: Από $ 200 - $ 210 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαµενόπλοια αντίστοιχα.
Με υποτονικούς ρυθµούς κινήθηκε και η προηγούµενη εβδοµάδα καθώς διαφορετικοί παράγοντες επηρέασαν τις αγορές, όπως η εκλογή του Trump που έριξε τις εγχώριες τιµές του σιδήρου και τα χρηµατιστήρια επηρεάζοντας κυρίως την αγορά της Ινδίας και το ατύχηµα στο Πακιστάν, όπου οι ανθρώπινες απώλειες τελικά έφτασαν τις 26.

Ανάλυση
G.Moundreas SA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.