1 Μαΐ 2014

Marine Tours: Τα σύγχρονα πρότυπα στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στη ναυτιλία





Ήταν το 1980, εν μέσω της μεγάλης παγκόσμαις ναυτιλιακής  κρίσης  όταν ένας Έλληνας διέκρινε την ευκαιρία. Ο Γιώργος Οικονόμου  αποφάσισε να ιδρύσει την Marine Tours προσφέροντας ταξιδιωτικές υπηρεσίες κυρίως σε ναυτιλιακές εταιρείες και Οργανισμούς της ναυτιλιακής βιομηχανίας.  Άνοιξε το πρώτο γραφείο στον Πειραιά, στην καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας.

H εταιρεία εξελίχθηκε στο πέρασμα του χρόνου  σε έναν  από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στην Ν.Α. Ευρώπη.
Το όραμα του ιδρυτή της  ήταν εξ αρχής ξεκάθαρο. Η ανάπτυξη ενός ταξιδιωτικού οργανισμού εφάμιλλου των πολυεθνικών, που να εξυπηρετεί με δημιουργικότητα, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία, τις επαγγελματικές ταξιδιωτικές ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη.
 Η Marine Tours έχει δημιουργήσει ένα ισχυρότατο δίκτυο σε όλη την ελληνική επικράτεια, με ιδιόκτητα υποκαταστήματα. Με μακρά, πλέον,  ιστορία και παράδοση στην υποστήριξη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας,  προσφέρει  υπηρεσίες διαχείρισης ταξιδιών για ναυτικούς και στελέχη Ναυτιλίας, Marine & Offshore Travel, συνδυάζοντας την προσωπική προσέγγιση ενός τοπικού οργανισμού με την  παγκόσμια εμβέλεια ενός οργανισμού διεθνούς κύρους.
Η δραστηριότητα της Marine Tours εκτείνεται επίσης στη βιομηχανία των επαγγελματικών ταξιδιών, Corporate Business Travel,  όπου αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη των σημαντικότερων «Εταιρικών Πελατών» της ελληνικής αγοράς, καθώς επίσης και στην διοργάνωση ταξιδιών  και συνεδρίων.
«Η αφοσίωσή της στην εξειδικευμένη γνώση  και η πελατοκεντρική της κατεύθυνση, ανέδειξαν την Marine Tours ως τον ηγέτη της Ελληνικής αγοράς και τον κορυφαίο παραγωγό αεροπορικών εισιτήριων στην επικράτεια, ενώ έχει λάβει πλήθος διακρίσεων και τιμητικών τίτλων από έγκριτους διεθνείς οργανισμούς για την συμβολή της στην τουριστική αλλά και την εν γένει επιχειρηματική ανάπτυξη» επισημαίνει ο  Κωνσταντίνος Γεωργίου Οικονόμου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος:
«Για τη Marine Tours, η υποστήριξη της εκπαίδευσης αποτελεί παράγοντα καταλυτικής σημασίας όχι μόνο για την ευημερία και την ανάπτυξη της ίδιας, αλλά του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου και ολόκληρης της κοινωνίας»  και προσθέτει:
 «Στη Marine Tours, υποστηρίζουμε έμπρακτα ότι η ποιοτική ενημέρωση αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο της γνώσης, διευρύνοντας το νου και επεκτείνοντας τους ανθρώπινους ορίζοντες. Με πλοηγό της την πεποίθηση αυτή, η εταιρεία μας υπερήφανα διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 10 Mαϊου το Maritime Trends Conference 2014 με τίτλο «Trends in Crew Management”.  Γιατί για εμάς, η γνώση είναι ο Πλούτος με την διαχρονικότερη αξία.»
Σκοπός του συνεδρίου είναι  να προσφέρει στους επαγγελματικούς και κοινωνικούς της εταίρους πρόσβαση στην «κοινωνία της γνώσης».
 Το συνέδριο,  που θα φιλοξενήσει  αναγνωρισμένους, σε  διεθνές επίπεδο, ομιλητές έχει ως στόχο του την ενημέρωση των στελεχών της ναυτιλίας για  τα σύγχρονα πρότυπα στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού  τους.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν και θα ανταλλαγούν απόψεις για σπουδαίας  σημασίας ζητήματα της ναυτιλίας όπως είναι, μεταξύ άλλων,  η πειρατεία, οι συνθήκες διαμονής πληρωμάτων εν πλω και η επιρροή εναλλακτικών  χρηματοδοτήσεων   για τη διαχείριση του κόστους πληρώματος.
 Τα θέματα θα αναπτυχθούν κατά θεματική ενότητα:  «Πειρατεία. Μια μόνιμη απειλή για την Ναυτιλία» με ομιλητή τον Αντιναύαρχο Αντώνη Παπαϊωάννου,  «Περιβάλλον Διαμονής Πληρώματος εν πλω» με ομιλητή τον Δρ. McSweeny και «Η επιρροή των εναλλακτικών χρηματοδοτικών εργαλείων για την αγορά της ναυτιλίας και πως μπορούν να επηρεάσουν θετικά το μισθολογικό κόστος και κόστος διαχείρισης των πληρωμάτων τα επόμενα 5 χρόνια» με ομιλητή τον ναυτιλιακό οικονομολόγο, Θεόδωρο Χουλιαρά.
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές η  συμμετοχή στο συνέδριο είναι  δωρεάν ενώ ένας εκ των συμμετεχόντων θα κερδίσει μία υποτροφία για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα “MA in Shipping”, στο BCA Κολλέγιο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.