4 Φεβ 2015

Επανεκλέγεται για 3η θητεία ο Θ.Βενιάμης στον προεδρικό θώκο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά χωρίς σημαντικές μάλλον εκπλήξεις, αναμένονται οι εκλογές στο κορυφαίο θεσμικό όργανο εκπροσώπησης της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας, την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του συνόλου των εγγεγραμμένων μελών της ΕΕΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, στο Ίδρυμα Ευγενίδου. όπου ο πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης θα προβεί στον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων του Δ.Σ. της Ένωσης, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα ολοκληρωθούν με αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου 30μελούς Δ.Σ. το οποίο και θα αναλάβει τα ηνία της ΕΕΕ για τα επόμενα 3 χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες για τις 30 θέσεις του Δ.Σ. έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 34 υποψήφιοι μεταξύ των οποίων ηχηρά ονόματα της ελληνικής ναυτιλίας με σημαντικότατο αριθμό πλοίων στη διαχείρισή τους: Γιάννης Αγγελικούσης, Γιώργος Κουμάνταρος, Γιάννης Κούστας, Λου Κολλάκης, Πάνος Λασκαρίδης, Γιώργος Λιβανός, Ντίνος Μαρτίνος, Μ. Μποδούρογλου, Γιώργος Οικονόμου, Γ. Προκοπίου και Μιχάλης Χανδρής είναι ανάμεσα στα σημαντικά ονόματα που διεκδικούν τις ψήφους των συναδέρφων τους.
Ενδιαφέρουσα είναι η συμμετοχή αρκετών γυναικών μεταξύ των οποίων είναι η Αγγελική Φράγκου, η Μελίνα Τραυλού, η Ιωάννα Προκοπίου και η Λασκαρίνα Καραστάματη. Μέχρι πρόσφατα η μόνη γυναίκα στο Δ.Σ. ήταν η κα. Μελίνα Τραυλού ενώ το πρώτο γυναικείο μέλος του Δ.Σ. στην ΕΕΕ ήταν η Χριστίνα Ωνάση στο τέλος της δεκαετία του 1970 ενώ για αρκετά χρόνια σημαντικές θέσεις στο Δ.Σ. κρατούσε η κα. Άννα Δρακοπούλου.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η συμμετοχή αρκετών εκπροσώπων σημαντικότατων παραδοσιακών ναυτιλιακών οίκων με μακροχρόνια ιστορία στην ποντοπόρο ναυτιλία όπως ο πρόεδρος του ΝΕΕ δρ. Γεώργιος Γράτσος, ο αντιπρόεδρος του Committee Κωνσταντίνος Καρούσης, o Αντώνιος-Θωμάς Λαιμός, o τ. πρόεδρος της ΕΕΕ Ι. Κ. Λύρας, ο δρ. Ματθαίος Λως και ο Δημήτρης Φαφαλιός.
Σημαντική είναι επίσης η συμμετοχή πολλών νεότερων συνεχιστών οικογενειακών συγκροτημάτων όπως οι Γ. Αλεξανδράτος, Γ. Κ. Αγγελόπουλος,  Ι. Δράγνης,  Γ. Μακρυμίχαλος, και Λ. Πολέμης.
Μετά την τελευταία αλλαγή του καταστατικού της ΕΕΕ ο νυν πρόεδρός της, Θεόδωρος Βενιάμης, αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να επανεκλεγεί, για τρίτη συνεχόμενη θητεία, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του προεδρείου της ΕΕΕ. Το σύνολο των 34 υποψηφίων ανανεώνει σε σημαντικό βαθμό την προηγούμενη σύνθεση και κρίνεται από πολλά μέλη που πρόκειται να ψηφίσουν ότι αντανακλά επαρκώς την πολυμορφία και την πολυεπίπεδη δράση της ελληνικής ναυτιλιακής δραστηριότητας.
Αναλυτικά όλοι οι υποψήφιοι είναι οι ακόλουθοι: Αγγελάκης Γεώργιος, Αγγελικούσης Ιωάννης, Αγγελόπουλος Κ. Γεώργιος, Αλεξανδράτος Γιώργος, Βενιάμης Θεόδωρος, Γράτσος Γεώργιος, Δαλακούρας Γεώργιος, Δράγνης Ιωάννης, Ιωαννίδης Ιωάννης, Καλλικάνης Γ., Καρούσης Κωνσταντίνος, Κολλάκης Παντελής-Ελευθέριος, Κουμάνταρος Γεώργιος, Κούστας Ιωάννης, Καρασταμάτη Λασκαρίνα, Κωνσταντακόπουλος Κωνσταντίνος, Λαιμός Αντώνιος-Θωμάς, Λασκαρίδης Πάνος, Λεκανίδης Στέφανος, Λιβανός Γεώργιος, Λύρας Κ. Ιωάννης, Λως ,Ματθαίος Μακρυμίχαλος Γεώργιος, Μαρτίνος Κωνσταντίνος, Μπουδούρογλου Μιχαήλ, Ξυλάς Ιωάννης, Οικονόμου Γεώργιος, Παπαγιαννόπουλος Αρ., Πολέμης Λεωνίδας, Προκοπίου Ιωάννα, Τραυλού Μελπόμενη, Φαφαλιός Δημήτριος, Φράγκου Αγγελική και Χανδρής Μιχαήλ.

ΠΗΓΗ: naftikachronika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.