26 Μαΐ 2014

Οι κυρώσεις δεν τρομάζουν τον ισχυρότερο εφοπλιστή του κόσμου - Δείτε το νέο ρωσικό deal του Fredriksen

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να απειλεί τη Ρωσία με περαιτέρω κυρώσεις, που δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και στο σημείο της απαγόρευσης κάθε εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, όμως, ο δισεκατομμυριούχος εφοπλιστής  John Fredriksen, που ελέγχει το μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως, ποντάρει δυναμικά στη χώρα, κλείνοντας μία σημαντική συμφωνία με τη Rosneft.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Rosneft θα γίνει ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας του Fredriksen North Atlantic Drilling Ltd., που λειτουργεί θαλάσσιες πλατφόρμες πετρελαίου.
Πρόκειται για ένα από τα αρκετά deals που υπέγραψε η Rosneft με διεθνείς εταιρείες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη. Και αυτό, την ώρα που δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας αφότου οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Igor Sechin, που είναι στενός σύμμαχος του Vladimir Putin.
Οι εταιρείες του Fredriksen (στη φωτό με τις κόρες του, Kathrine και Cecilie), Seadrill και North Atlantic Drilling, βλέπουν “τεράστιες δυνατότητες” στη ρωσική αγορά και δεν ανησυχούν ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις θα αποτελέσουν εμπόδιο, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Seadrill, Rune Magnus Lundetrae. “Λειτουργούμε σε πολλά σημεία του κόσμου όπου υπάρχει ή μπορεί να υπάρξει αναταραχή, επομένως, για εμάς είναι business as usual. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν προκλήσεις σε σχέση με τη Rosnheft και τις κυρώσεις”.
Η Rosneft, που ήδη συνεργάζεται με την North Atlantic, στο πλαίσιο του joint venture της με την Exxon Mobil Corp, υπέγραψε επίσης συμφωνίες με την BP καθώς και εταιρείες από την Ινδία έως τη Βενεζουέλα, στο Φόρουμ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.